Baba

Elképesztő nevet adott gyerekének az informatikus apuka

Nem ez a baba az első, aki meghökkentő nevet kapott a családban - szerinted ki járt a legrosszabbul közülük?
2022. Április 11.
Ez a keresztnév biztos nem fog gyakran szembejönni velük! (Fotó: Getty Images)

Egy Fülöp-szigeteken élő informatikus apuka, akinek Hypertext Markup Language-nek, azaz HTML-nek nevezte el elsőszülött gyermekét. Mindenképp különleges névvel akarta anyakönyvezni a babát, akinek az unokatestvérei is szokatlan nevet viselnek.

Az informatikus apuka neve sem mindennapi: őt születése után Macaroni ’85-nek nevezték el, de nevét csak Mac Eightyfive-ként használja. Nagyobbik húga a Spaghetti ’88 nevet kapta, míg a legkisebb lánytestvérét Sincerely Yours ’98-nak keresztelték. Úgy látszik, egyiküknek sem volt ellenére, hogy egyáltalán nem szokványos a nevük, ugyanis a saját gyerekeiknek is fura keresztneveket választottak. 

A kis HTML unokatestvérei Cheese Pimiento és Parmesan Cheese (őket az egyszerűség kedvéért csak Chippy-nek és Peewee-nek szólítják), illetve a szintén informatikus apukával büszkélkedő Design és Research. 

“Ő a legújabb, kényeztetni való kis családtagunk! Üdv közöttünk HTML! Amint kijössz a kórházból, megyek és meglátogatlak! A nagypapád nagyon büszke lenne Rád…” – írta a büszke nagynéni, Sincerely.

Több mint 8 ezren osztották meg a baba érkezéséről szóló hírt és több ezren kommentálták. Volt, aki szerint ezzel a névvel a gyermek minimum arra hivatott, hogy feltörje a Pentagon honlapját, egy másik hozzászóló szerint pedig HTML kistestvére csakis a JavaScript nevet kaphatja, ha a szülők a családbővítés mellett döntenek. Persze szép számmal akadtak olyanok is, akik szerint óriási hibát követnek el a szülők, akik ilyen “túl különleges” neveket adnak a gyerekeiknek, mert így könnyen csúfolódás tárgyává válhatnak a jövőben. “Miért kell így kibabrálni egy kisbabával? Ez a név nem embernek való!” – írta köntörfalazás nélkül az egyik netező.