Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Eldugják, mert hibásnak tartják őketMárcius 21: Down-világnap

Szerző: Sződy Judit

2012. március 19.

Forrás: babaszoba.hu

A Down-szindróma az egyik leggyakoribb genetikai eredetű eltérés. Sokan vannak, mégis alig találkozunk velük. Nálunk még mindig eldugja a társadalom azt, akit hibásnak tart. Bár már ne itt tartanánk!A Down-szindróma a 21. kromoszóma megháromszorozódása (triszómia) miatt alakul ki. A Down-szindrómások - ahogy a nem Down-szidrómások - között hatalmas a különbség. Bár legtöbbjük értelmi fogyatékos, sokan felsőfokú végzettséget is szereznek, még többen érettségit, míg egy hányaduk egész életében segítségre, felügyeletre szorul. Egy azért közös bennük: arcukon hordozzák a Down-szindróma jegyeit, ezért szinte elkerülhetetlen, hogy előítéletes megjegyzésekkel, viselkedéssel találkozzanak. Ha jobban ismernénk őket, ha nyitottabbak lennénk, ők is, mi is értékesebb világban élhetnénk.

Veszítsd el az előítéleteidet!

Ismerd meg, mi is valójában a DS! Erre jó alkalom, hogy közeleg a Down világnap.

- Ismerkedj meg egy különleges kislánnyal, aki történetesen Down-szindrómás!

- Olvass - többek között - arról, hogy hogy ítélik meg a világ más részein a DS-es gyerekeket és felnőtteket.

- Vegyél részt azon a remek rendezvényen, amit minden évben a Down Világnap alkalmából rendez a Víg Színház. Vasárnap, 18-án tőlük lesz víg a Víg!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák