Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Éld túl az alváshiányt, segítünk

Szerző: Babaszoba.hu

2016. november 7. | Frissítve: 2019. március 21.

Forrás: babaszoba.hu

Amikor megszületik a baba, az egyik legnehezebb dolog, amivel az anyának meg kell birkóznia, az az alváshiány. Milyen taktikákkal lehet kivédeni? Összegyűjtöttünk néhány tippet.

Éld túl az alváshiányt, segítünk

Figyelj oda, hogy mindennap legalább egy nappali pihenést iktass be.
A szieszták mellett érdemes korábban lefeküdni, mint a baba születése előtt szoktál, hiszen ha úgyis fel kell majd kelni éjszaka, megéri korábban elaludni.

Gyakorold a könnyebb visszaalvást!

Az éjszakai etetés vagy altatás után egy kis mentális szertartással te magad is könnyebbé teheted a visszaalvást. Ez lehet egészen egyszerű, mint például visszaszámolni 300-tól, vagy bonyolultabb, például a kedvenc versed ismételgetése. Az is segít, ha elképzeled magad, ahogy békés, nyugodt környezetben sétálsz, annyira részletesen, hogy szinte már érezd a téged körülvevő hangokat és illatokat is... A legfontosabb, hogy következetesen tartsd magad a kiválasztott módszerhez, amelyet az agyad egy idő után összekapcsol az elalvással.

Mindennap legyél pozitív!

Az első néhány hetekben valószínűleg a kisbaba etetése és egyéb, vele kapcsolatos elfoglaltságok fogják kitölteni a teljes idődet, ezért előfordulhat, hogy nyugtalanítani kezd a többi elmaradt házimunka.
Írj egy listát az elvégezendő dolgokról, rendezd az elemeit fontossági sorrendbe, és mindennap próbáld elvégezni az első két-három feladatot.
Az alváshiány okozta reménytelenség és idegesség azonban már attól is csökken, ha csupán az egyiket hajtod végre, de azt az elejétől a végéig.
Végül pedig folyamatosan jusson eszedbe, hogy egy idő után megtanulja a baba az éjszaka és a nappal közötti különbséget, ez a felfordult életforma pedig lassan visszatér majd a normális kerékvágásba.
A cikk Judy Barratt Hogyan altassunk kisbabát? - Gyakorlati alvási tanácsok hároméves korig című könyve alapján készült

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák