Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Elárvereztette ezüstérmét a lengyel olimpikon egy kisfiú szívműtétje miatt

Szerző: Babaszoba.hu

2021. augusztus 19.

Forrás: Telex.hu

Marija Andrejczyk, lengyel gerelyhajító jótékony célú árverésen bocsátotta áruba a tokiói olimpián nyert ezüstérmét, hogy egy szívbeteg kisfiún segítsen.

Elárvereztette ezüstérmét a lengyel olimpikon egy kisfiú szívműtétje miatt (fotó: Instagram)
A 25 éves Marija Andrejczyk atléta az ezüstérméért befolyt összeget egy nyolc hónapos szívbeteg kisfiú, Miloszek amerikai műtétéjére ajánlotta fel. "Nem kellett sokáig gondolkodnom. Ez az első adománygyűjtő akció, amiben részt vettem, és tudom, hogy ez egy jó ügy" - idézte az insidethegames.biz oldal nyomán a Telex a sportolót. Andrejczyk-t 2018-ban csontrákkal kezelték, a betegsége ellenére 2019-ben kvalifikálta magát az olimpiára, Tokióban pedig ezüstérmes lett.
"Az érem valódi értéke mindig a szívemben marad. Az érem csak tárgy, de sokat jelenthet mások számára. Ez az ezüst életet menthet, ahelyett, hogy porfogó maradna a szekrényben, ezért úgy döntöttem, hogy az elárverezésével segítek a beteg gyerekeknek" - idézte Andrejczyket a Sport Illustrated.
A kisfiú szívműtétjére indított gyűjtés jól halad, a célösszeg már több mint 90 százaléka összegyűlt. A ezüstéremért kiírt árverést a Żabka Polska nevű lengyel élelmiszerlánc nyerte meg 500 ezer zlotys (38,5 millió forint) ajánlatával. Miután az áruház megszerezte az ezüstérmet az aukción, ragaszkodott ahhoz, hogy Andrejczyk tartsa meg.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Maria M. Andrejczyk (@m.andrejczyk) által megosztott bejegyzés


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A szülők felelőssége az öröklődésben a géneken felül (X)

Miért fontos az egészséges táplálkozás?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák