Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egzotikus keresztnevek török sorozatok rajongóinak

Szerző: Babaszoba.hu

2022. július 3.

Forrás: babaszoba.hu

Szereted a török sorozatokat? Szívesen adnád az egyik szereplő nevét a kisbabádnak? Segítünk a választásban.

2022 első magyar kisbabája Miskolcon született, január elsején, éjfél után 4 perccel. A kisfiúnak szülei a Szelim nevet adták - kiderült, hogy a család nem török származású, csak egy sorozat miatt megtetszett nekik a név.
Íme, az Utónévtár szerint például ezek a nevek adhatók Magyarországon, ha te is egy török sorozatból választanál:

Lánynevek:

Bahar - A Sorsok útvesztőjének főszereplőjével sokan tudnak azonosulni, mert a családi élet tényleg nem mindig könnyű, ráadásul a sorozatban egy eltitkolt örökbefogadás is bonyolítja a helyzetet. A név jelentése: tavasz, fiatal.
Elif - Az Elif - A szeretet útján főhőse rengeteg kalandot él át, így nem meglepő, hogy sokan tudnak azonosulni a szereppel. Ha szeretnéd, anyakönyveztetheted a kislányodat Elifnek, melynek jelentése karcsú, magas nő.
Nesrin - Emlékeztek a Tiltott szerelem kedves házvezetőnőjére, Nesrinre? Aki azt érzi, hogy lánya is házias lesz és gondoskodó, nyugodtan válassza ezt a kedves nevet, amely azt jelenti: vadrózsa.
Zejnep - A végtelen szerelem egyik komoly bonyodalma alakul Zejnep körül. A név egyébként az egyik legnépszerűbb női név Törökországban. Jelentése: drágakő, illatos virág.
Zulejka - A Remények földje gyönyörű varrónője, Züleyha nevének Magyarországon is anyakönyvezhető formája a Zulejka. Jelentése: csábító.

Fiúnevek:

Burak - A Végtelen szerelem Kemálja vagy a Szulejmán Bali bégje, akiket az egyik legnépszerűbb török színész, Burak Özvicit alakít. Sokan ezért gondolják úgy, hogy fiúkat erről a jóképű férfiről nevezik el. A Burak név jelentése: villám.
Ezel - Az Ezel - Bosszú mindhalálig az egyik legismertebb török sorozat, így kézenfekvő volt, hogy többen szeretnék majd kisfiuknak ezt a nevet adni.
Cansu Dere török színésznő az Ezelben is játszott (Fotó: Getty Images)
Demir - A Remények földje című sorozat két évadot is megélt Magyarországon. Egyik szereplője, Demir Yaman ugyan nem a legszimpatikusabb karakter, inkább anya elkényeztetett fiacskája, mégis vannak itthon olyan szülők, akik el tudják képzelni, hogy ugyanígy hívják kisfiukat. A név jelentése: vas.
Kénán - Szintén az Elif egyik szereplője Kenan, a főszereplő gazdag édesapja. A név jelentése: birtoklás.
Szelim - A Szulejmán főhősének, I. Szulejmánnak az édesapját hívták Szelimnek, illetve egyik fiát is, aki Szelim herceg néven később az Oszmán Birodalom tizenegyedik szultánja lett. Ha egy uralkodóról neveznéd el a fiadat, tudd, hogy jelentése: ép, sértetlen.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések