Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egyre több a nevelőszülő Magyarországon

Szerző: Babaszoba.hu

2020. augusztus 17.

Forrás: MTI

A Befogadlak elnevezésű programnak is köszönhetően folyamatosan nő és csaknem 5800-ra emelkedett a nevelőszülők száma Magyarországon.

Egyre több a nevelőszülő Magyarországon (fotó: Getty Images)
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a magyar-ukrán határ mellett fekvő Barabáson arról beszélt, hogy a kabinet továbbra is fontosnak tartja a nevelőszülői hálózat erősítését, de emellett legalább ilyen lényeges, hogy a gyermekvédelmi rendszerből kikerülők megtalálják és megállják a helyüket az életben.
Hangsúlyozta, a jelenleg gyermekvédelmi oltalom alatt álló 23 ezer gyerek több mint kétharmada él nevelőszülőknél, a rendszerben dolgozók feladata azonban nemcsak a gyerekek gondozása, hanem későbbi boldogulásuk segítése is.
Ezért indítottuk el többek között a Honvédelmi Minisztériummal és a Honvédelmi Sportszövetséggel közös a Vértezd fel magad! című programot, amely a sporton keresztül a honvédelmi életpályát mutatja be, ezzel együtt pedig lehetőséget és célt ad ezeknek a gyerekeknek - jelezte Fülöp Attila.
Hozzátette, ilyen együttműködés van például a Stílusos Vidéki Éttermiség (Svét) Egyesülettel is: a Mosolyt fakaszt nevű országos program segítségével a gyerekek éttermekbe látogathatnak el, ahol megismerkedhetnek a gasztronómiával és a vendéglátással, az ott szerzett tapasztalataikat később akár a vendéglátásban való elhelyezkedésnél hasznosíthatják.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák