Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egy szoptató rákos anya fotója tartja lázban a facebookozókat

Szerző: Babaszoba.hu

2017. október 29.

Forrás: babaszoba.hu

Két elképesztően megható fotó terjed az interneten arról az emlőeltávolító műtéten átesett nőről, aki épp újszülött kisfiát szoptatja, reményt adva a többi hasonló helyzetben lévő anyukának.

Egy rákos szoptató anya fotói tartják lázban a netezőket


A fotós azt a szívbemarkoló pillanatot kapta lencsevégre, amikor a bal mellének eltávolítása után frissen szült édesanya először szoptatta meg a kisfiát - írja a Fitpregnancy. A Kate Murray fotós egy ismeretlen anyáról készített képeket, akinél a terhessége felénél harmadik stádiumú rákot állapítottak meg. A nőről készült fotókat Facebook-on tették közzé, ahol pillanatok alatt több mint 300 ezer lájkot és 60 ezer megosztást kapott.
"Nagyon szeretett volna szoptatni azok után, hogy annyi mindent megvontak tőle a terhessége és szülése során. Még ha csak egy egészen rövid időre is, hiszen a kórház elhagyása után folytatnia kell a rákellenes kezeléseket" - olvasható a Gentle Birth Options szülészeti központ Facebook oldalán közzétett fotó alatt. "A fotók azt az elképesztő erőt és szeretetet ábrázolják a szoptatás művészetén keresztül, amivel az anyák rendelkeznek."
A terhesség alatti mellrákkal kapcsolatos műtétek biztonságosnak mondhatók az Amerikai Rák Társaság szerint. A kemoterápia szintén, amennyiben a terhesség vége felé alkalmazzák. Ami pedig a szoptatást illeti, egy mellből is tökéletesen képes egy anya ellátni a gyermekét, ugyanis a nők többségének elég anyateje termelődik egyetlen mellében is. "A szoptatás igazi szent kapocs" - mondja Murray. "A most megörökített pillanatot látva egyszerre szakad meg az ember szíve és telik meg boldogsággal."

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák