Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egy év regeneráció kell a testnek szülés után

Szerző: Babaszoba.hu

2016. december 15. | Frissítve: 2020. augusztus 16.

Forrás: babaszoba.hu

Bár elvileg hat hét alatt regenerálódik a nők teste szülés után, de egy mostani kutatás szerint ennél azért jóval több időre lenne szükség.

A szülés utáni regenerálódáshoz nem elég hat hét

Az angliai Salford Egyetem kutatója, dr. Julie Wray megállapította, hogy az általánosan "elfogadott" hat hét helyett igazából egy év kellene a nőknek ahhoz, hogy helyreálljon, regenerálódjon a testük szülés után.
Ebben az egy évben nem csupán a fizikai gyógyulás, felépülés, hanem a mentális is benne van. Sokakon hatalmas a nyomás, hogy szülés után ismét talpra álljanak, különösen igaz ez azokban az országokban (például Angliában), ahol nem maradhatnak otthon a nők évekig, hanem a szülést követő néhány héten, esetleg néhány hónapon belül munkába kell állniuk.
Wray megállapította, hogy a felépülést már a kórházban el kellene kezdeni. A nőknek a szülészeti osztályon több időt kellene eltölteni azzal, hogy megtanítsák nekik, hogyan is kell gondozni egy csecsemőt, és a szoptatási tanácsadást is néhány helyen sokkal alaposabban kellene végezni.
A szülés utáni felépülés minden nőnél teljesen máshogy és más ütemben zajlik, az azonban általános érvényű, hogy a hat hét kevés, jellemzően egy teljes évre szükség van, hogy a test és az elme is regenerálódni tudjon.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák