Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egy átlagos nőnek ennyiszer változik a ruhamérete élete során

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 3. | Frissítve: 2018. március 10.

Forrás: Medipress

Természetesen minden nőnek ingadozik a súlya az évek alatt, de tudtad, hogy egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhamérete felnőtt élete során?

28 évesen vagyunk csúcsformában?


Egy ezzel kapcsolatos felmérés azt is megvizsgálta, milyen életesemények hajlamosítanak bennünket leginkább hízásra.
A kutatók szerint szerint életünk "leghizlalóbb" időszakai közé tartozik a partnerünkkel való összeköltözés és a házasság első néhány éve, illetve a gyermekvállalás. A legjobb formánkat pedig az esküvőnk előtti időszakban, illetve szerelmi bánatot, szakítást követően hozzuk. Természetesen a karácsonyi és a téli időszakra, meg úgy általánosságban az ünnepekre jellemző átmeneti súlynövekedéseket sem szabad elfelejteni.
A nők jellemzően 28 éves életkorukban a legelégedettebbek testükkel, legelégedetlenebbnek pedig a 30-as éveik végén mondhatók. Ezek az életszakaszok a férfiaknál is majdnem megegyeznek. A megkérdezett nők közül 10-ből 6-an nem elégedettek ruhájuk méretével, összehasonlítva a hasonló elégedetlenségről beszámoló férfiak 45%-ával. Míg a férfiak 21%-a, addig a hölgyek 40%-a számolt be önbizalmának csökkenéséről, ha ruhavásárlásra kerül a sor. A nők 3/4-ének porosodnak még szekrényében olyan régi ruhadarabok, melyek már rég nem passzolnak alakjukhoz, ez számszerűsítve 16 ruhadarabot jelent egy átlagos női szekrényben.
Érdekes módon ebben a férfiak sem nagyon különböznek, a megkérdezettek 61%-ának szintén vannak túl nagy vagy túl kicsi ruhái, melyeket évek óta nem tudnak már felvenni. Indoklásul pedig egységesen azt felelték, hogy azért tartották meg ezeket a ruhákat, mert egy napon szeretnék visszanyerni azt a fizikai állapotot, hogy újra beleférjenek ezekbe a régi darabokba.
A felmérés lebonyolításában nagy szerepet játszó Fits Me honlap egyik szóvivője szerint egyértelműen bebizonyosodott, hogy az életünk során bekövetkező súlyingadozások nemtől függetlenül teljesen normálisak. "Ruhaméret ide vagy oda, a lényeg, hogy az ember jól érezze magát a bőrében."
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések