Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egészségügy, homeopátiával kiegészítveNálunk járt a homeopátia nagykövete, Michéle Boiron

Címkék:

homeopátia

Szerző: Babaszoba.hu

2011. június 13.

Forrás: Boiron, babaszoba.hu

Látogatásának oka az volt, hogy magyarországi jelenlétének tizenötödik évfordulóját ünnepelte a hazánkban piacvezető francia cég, mely a homeopátiás gyógyszerek gyártásában és forgalmazásában világelső.

A homeopátiás gyógymóddal jelenleg a világon több, mint 400 000 000 ember gyógyul. Elterjedt az USA-ban, Latin-Amerikában, Oroszországban és Európa-szerte is. A világ homeopátiás nagyhatalma azonban India, ahol mintegy 100 000 homeopata praktizál, és a módszert 120 egyetemen oktatják. A Boiron-család tagja beszélt a szelíd gyógymód lehetséges alkalmazási területeiről is, továbbá tájékoztatott arról, hogy az ilyen típusú gyógyszerekre egyre nagyobb az igény világszerte. Ugyanakkor kiemelte, hogy a homeopátiás gyógyszerek magas minőségi követelményeknek megfelelően készülnek.

Családban maradt

Franciaországban ebben nagy szerepe volt a Boiront alapító gyógyszerész és orvos ikerpárnak, Jean és Henri Boironnak. A kutatások és a minőség iránti elkötelezettségüknek köszönhető, hogy a homeopátiás gyógyszerek bekerültek a hivatalos Francia Gyógyszerkönyvbe. Megalapították a gyógyszergyárat, amely ma már 18 országban 4000 embert foglalkoztat. Franciaországban a homeopátia valódi kiegészítő gyógymód, a lakosság 62%-a használ rendszeresen homeopátiás szereket. A homeopátiás kezelés a kórházi ellátás integrált része.

Michele Boiron

Folyamatosan kutatják

A cég máig családi tulajdonban maradt. A tulajdonos testvérhármas gyógyszerész tagja szerint ez a biztosíték arra, hogy kellő forrás jusson kutatásra, vizsgálatokra, melyek a homeopátia mint kiegészítő gyógymód jogosultságát igazolják. Jelenleg több mint 80 kutatási projektjük fut. Michéle Boiron 40 évig dolgozott gyakorló gyógyszerészként. Magyarul most jelent meg tapasztalatait összegző könyve a "Bevált homeopátiás ajánlások gyakori problémákra", mely segítséget nyújt gyógyszerészeknek és laikusoknak egyaránt, hogy sikerrel használhassák a homeopátiás gyógyszereket és magát a módszert a mindennapokban. Az eddig 12 országra adaptált könyv szerzői bevételét Michéle Boiron minden országban rászoruló gyermekeket támogató szervezeteknek ajánlja fel. Karitatív tevékenységét a francia állam a Becsületrend kitüntetéssel honorálta.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák