Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Égési sérüléseket szenvedett a baba a napvédő spray miatt

Szerző: Pataki Gabriella

2017. június 8.

Forrás: babaszoba.hu

Az aeroszolos napvédők használata roppant egyszerű, kényelmes és biztonságos - legalábbis ezt gondolta az az édesanya, aki ezzel szerette volna megóvni kisbabája bőrét a káros napsugaraktól.

Ezt tette a kis Kyla bőrével a fényvédő spray


Rebecca Cannon azt hitte, gondtalanul használhatja a Banana Boat 50 faktoros napozó spray-ét babája bőrén, hiszen a napvédő spray a használati utasítása szerint 6 hónapos kor alatt is alkalmazható - írja a simplemost.com.
Rebecca előbb a 14 hónapos kislánya kezét, majd az arcát is bekente a fényvédő spray-vel. Nem sokkal később azonban rémisztő duzzanatok és égési sérülések jelentek meg a kislánya arcocskáján és a szemei környékén. A kislány kórházi kezelésre szorult, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Az édesanya szerint a kislánya egyáltalán nem is tartózkodott a tűző napon, ezért 100%, hogy maga a napvédő spray okozta a csúnya sebeket. (Időközben kiderült, hogy rajta kívül még elég sokan tapasztaltak ilyen ijesztő következményeket ez említett napvédő miatt.)
Rebecca Cannon azonnal felvette a kapcsolatot a Banana Boat SPF 50 gyártójával, hiszen a napvédőt kifejezetten kisgyerekek számára ajánlják, de egyelőre nem tudta elérni, hogy levegyék a boltok polcairól a terméket, csak a termék árát kapta vissza. Légy óvatos, milyen fényvédőt használsz kisbabád bőrén! A Banana Boat SPF 50 hazánkban is kapható!
Még ha úgy is gondolod, hogy te megfelelő fényvédő krémet használsz, ha kisbabád vagy kisgyermeked van, a legjobb, amit tehetsz, az az, hogy 11 és 15 óra között egyáltalán nem teszed őt ki tűző napfénynek. Ebben az időszakban maradjatok otthon vagy tartózkodjatok az árnyékban. Ha ez előtt vagy után kimentek a napra, gondoskodj a megfelelő napvédelemről (egy valóban megbízható naptejjel, ami legalább 50-as faktorú, és védelmet nyújt az UVA és UVB sugarak ellen is). A sapka/kalap használata is fontos: olyan típust válassz, ami a kicsi nyakát is védi a napsugaraktól.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák