Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ebben lesz más 2 helyett 3 gyerekkel az élet

Szerző: Jaksa Petra

2017. augusztus 31. | Frissítve: 2020. szeptember 11.

Forrás: babaszoba.hu

Egy anya őszinte vallomása, hogy mit tanult, mióta három gyereke van.

Ebben lesz más 2 helyett 3 gyerekkel az élet (fotó: Getty Images)
1. Igenis számít, hogy hány gyereked van... nagyon is.
Valamiért az emberek többsége azt hiszi, hogy egy gyerek pont ugyanannyi meló, mint kettő vagy három. Totális tévedés. Ahány gyereked van, annyi kis embernek lesz rád szüksége folyamatosan. Óriási különbség.
2. Vannak dolgok, amikre mostantól nem lesz szükséged
A kiadások megszorítását semmi sem követeli meg jobban, mint az, amikor egy harmadik gyerek is érkezik a családba. A rengeteg pelenka, gyógyszerek és megannyi más dolog mellett az ember rájön, hogy csomó minden van, amire valójában nincs is szüksége, például tévéelőfizetésre. Érdekes módon azonban én ezt egyáltalán nem áldozatként élem meg, egyszerűen csak egy szükséges változásként, ami a család bővülésének velejárója.
3. Segítséget kérni fontosabb, mint eddig bármikor
A második gyerekem születése után elkezdtem nagyon értékelni a segítséget, a harmadik bébi érkezését követően pedig egyenesen elképzelhetetlen az élet nélküle. Egyedül egyszerűen képtelenség mindent megcsinálni három örökmozgó mellett, ezt minden anyának be kell látnia. Éppen ezért a barátok és a család többi tagja nagyon sokat segít nekünk, amiért nagyon hálásak vagyunk.
4. A gyerekek nagyon segítőkészek tudnak lenni
A fiam 7, a lányom 4 éves. Ki gondolta volna, hogy ilyen segítőkészek tudnak lenni ennyi idősen? A négyévesem babaruhákat hajtogat, a fiam pedig minden kedden kiviszi a kukákat. Reggel simán bemennek a spájzba, és készítenek maguknak reggelit, ha látják, hogy az emeleten ragadtam a kishúgukkal. Gyakorlatilag igazi kis rocksztárok. Tudom, hogy nehéz ilyen kisgyerekeknek felelősségteljes feladatokat adni, de minden anyát erre biztatok! Sokkal többre képesek, mint gondolnánk.
5. Törődj magaddal - most van rá a legnagyobb szükséged
Hogy van-e időm manikűröztetni, és hosszan ücsörögni a kádban esténként? Naná, hogy nincs. Hogy nehéz-e időt találnom rá, hogy tornázzak vagy meditáljak? Hát persze, hogy az. De gondoskodom róla, hogy találjak, mert tudom, hogy ezekre sokkal nagyobb szükségem van most, mint eddig bármikor. És amikor sikerül, sokkal jobb anyának és nőnek érzem magam. Nagyon könnyű megfeledkeznem önmagamról három gyerek mellett, de rájöttem, hogy ha elhanyagolom magam, az pont ugyanannyira rossz, mintha a gyerekeimet hanyagolnám el. Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak - olvasható a blogs.babycenter.com oldalon.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák