Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

E-recept: hogy tudjuk majd kiváltani a gyerek receptjét?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. december 13.

Forrás: HáziPatika.com

Lesz-e változás az új rendszerben, ha kiskorú gyermekünk receptjét szeretnénk kiváltani? Mindenkinek új, csipes igazolványra lesz ehhez szüksége? Dr. Balla Szilárd, ügyvéd, gyógyszerjogi szakértő segít eligazodni.

e_recept
E-recept: hogy tudjuk majd kiváltani a gyerek receptjét?

2018. december 31-ig kötelező mindenkinek kiadni az e-recept mellé az ún. felírási igazolást, utána pedig kérésre fogják ezt az orvosok kiállítani és a felírási igazolás birtokában a hozzátartozó is kiválthatja a receptet - mondta Dr. Balla Szilárd, ügyvéd, gyógyszerjogi szakértő a HáziPatika.com-nak.

Kiskorú vagy cselekvőképtelen személy esetén érdemi változás nincsen a jelenlegi rendszerhez képest, felírási igazolás birtokában kiválthatja bárki a receptet.

A régi típusú személyi igazolvány nem akadálya a recept kiváltásának, könnyebbség, ha új, csipes igazolvánnyal rendelkezik a beteg, mert ebben az esetben nem kell a TAJ-kártyát is bemutatnia a kiváltás során. Ha nem új, csipes igazolványunk van, hanem régi, akkor be kell mutatni a TAJ-kártyát is a gyógyszertárban.

A teljes videó az e-receptről:

Kapcsolódó cikkeink e-recept témában:


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Bevált altatási technikák: tippek anyáktól

Amíg nem vágunk bele, azt gondolhatnánk, hogy a világ legegyszerűbb dolga egy baba elaltatása. A valóságban ez egy igazi kihívás, és több lehetséges út is van: teheted együtt vagy egyedül, cicin vagy cumival.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések