Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Drága gyermekem, mindig rád leszek a legbüszkébb

Szerző: Babaszoba.hu

2020. február 2. | Frissítve: 2021. február 13.

Forrás: babaszoba.hu

A Mother.ly szerzője levélben fogalmazta meg, miért gyermeke az élete legnagyobb büszkesége.

Drága gyermekem, mindig rád leszek a legbüszkébb (Fotó: iStock)
Ha néhány éve megkérdezték volna tőlem, mi életem legnagyobb eredménye, akkor bizonyára a karrieremben elért sikereket soroltam volna fel. Vagy valamelyik különlegesebb utazásomat említettem volna meg. Tele voltam pénz és siker által vezérelt célokkal. Mindent elterveztem. Listába szedtem a célokat, és azt gondoltam, ha sorra kipipálom ezeket, boldog leszek.
De drága gyermekem, az alatt az eddigi három és fél év alatt, amióta az anyukád vagyok, rájöttem valami fontosra. Valamire, amit tudnod kell.
Nem számít az életben semmi, amit teszek, mert semmi nem érhet fel azzal, hogy az anyukád lehetek. A teljesítményemet nem pénzben mérik, hanem ölelésekben és puszikban. És minden pillanattal, amikor azt mondod, szeretlek.
Nem mások dicsérete ami számít, hanem a tény, hogy szeretlek, és hogy ez soha nem múlik majd el. Veled vagyok, bármi is legyen, és mindig én leszek a legnagyobb rajongód. A védelmeződ. A tanárod. A barátod. A bizalmasod.
A teljesítményemet az határozza meg, hogy mindig rád leszek a legbüszkébb, és hogy feltétlenül szeretlek téged, mindig és örökké.
Igen, vannak olyan fantasztikus dolgok még az életemben, amiket elértem, pillanatok, amiket ünnepeltem. Büszke vagyok ezekre? Egészen biztosan. Példát szeretnék mutatni abban, hogy bármit elérhetsz az életben, amit szeretnél. De ezek a pillanatok a közelében sem állnak annak, hogy milyen büszke vagyok arra, hogy az anyukád lehetek.
A világ összes pénzével sem tudnék akkora boldogságot venni, mint hogy az édesanyád lehetek, azt, hogy átölelhetlek. A teljes boldogság érzését, amikor azt látom, boldog vagy. Semennyi pénzzel sem lehetne megfizetni a mi különleges kötelékünket. A legnagyobb büszkeségem mindig te leszel.
Nem fogok hazudni, nem mindig könnyű anyukának lenni, néha vannak kimerítő, frusztráló pillanatok. Könnyes pillanatok. Olyan pillanatok, amikor kétségbe esetten vágyok az én-időre. De mindig téged választalak.
Tudom, nem mindenki tekint teljesítményként az anyaságra. Úgy gondolják, ez is csak az élet egy szelete. De ők nem látnak téged úgy, mint én. Néhányan azt gondolják, hülyeség volt feladnom egy sikeres karriert azért, hogy otthon lehessek veled. De ők nem ismernek úgy, mint én. Nem tudják, hogy te engem választottál édesanyádnak. Hogy minket egymásnak szántak. És nem tudják, micsoda megtiszteltetés az anyukádnak lenni.
Szóval az igazság az, hogy te vagy életem munkája, te vagy a legnagyobb büszkeségem. És mindig az is leszel!
(A cikk forrása: mother.ly)
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák