Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Cuki babából vonzó felnőtt lesz?

Szerző: Babaszoba.hu

2011. szeptember 12. | Frissítve: 2016. január 18.

Forrás: Medipress

A legtöbb csecsemőt gyönyörűnek látjuk, persze mind közül a legszebbnek a sajátunkat. De vajon mi lesz belőle húsz év múlva?

A kutatók a "You Must Have Been a Beautiful Baby" (Biztosan gyönyörű kisbaba voltál című sláger igazságtartalmát kezdték vizsgálni, és úgy tapasztalták, a feltételezés nem állja meg a helyét. Nem biztos, hogy a legaranyosabb csecsemőkből lesznek a legvonzóbb felnőttek. Felfedezésüket az Infant Behavior & Development című folyóiratban publikálták.Az első felmérés során 253 főiskolást kértek meg negyven ember kisbaba- és 16-18 éves kori fotójának a véleményezésére. A képeket egy 1-7-ig tartó skálán értékelhették. Úgy tapasztalták, hogy a kicsik több pontot kaptak, mint a fiatalok, ugyanakkor nem volt igaz, hogy akit aranyosnak találtak babaként, azt tinédzserként is vonzónak tekintették volna. Később, egy másik kísérlet alkalmával 72-en véleményezték más emberek fotóit, de ugyanez az eredmény jött ki.
"Kezdetben azt gondoltuk, hogy a szép csecsemőkből lesznek a vonzó felnőttek, hiszen a génjeik ugyanazok maradnak." - magyarázta Marissa Harrison pszichológus. Később azonban kiderült, hogy a kisbabáknak "kötelező" aranyosnak lenniük, hiszen ez a túlélésük egyik kulcsa. Egy édes csecsemőről szívesebben gondoskodnak a szülei. "Leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy az aranyos babák nagyobb eséllyel nőnek fel, és hoznak létre utódokat."

Egy édes kisbaba vajon felnőttként is vonzó lesz?


Később azonban a hormonok hatására megváltozik az arcberendezés. "A szervezetünkben megtalálható androgén és ösztrogén aránya határozza meg a homlok és az állkapocs felépítését, az a bőr fényességét és az arcszőrzetet." - mondta el a kutatást vezető Harrison. Ez a serdülőkorban alakul ki, így addig nehéz megjósolni, kiből lesz vonzó felnőtt.

Úgyhogy a büszke szülők és nagyszülők, miközben a csodálni való kis csomagot ringatják, és közben a jövőjét tervezik, ne felejtsék el, hogy a szépség valójában belülről fakad.

Ezek is érdekelhetnek:
 • Ha szép vagy, lányod lesz!
 • Mi a szépség?
 • A szépség titkai
 • Vinnéd a gyereket szépségversenyre?

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák