Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csonttörő nyár

Szerző: Fodor Marcsi

2011. augusztus 5.

Forrás: babaszoba.hu

A nyár a szabadság ideje, amikor végre egész nap mozoghatnak a gyerekek - fára másznak, ugrálnak, lovagolni mennek, mászókáznak. Ez remek móka, de kockázatos is!


Sajnos a nagyobb szabadságnak van egy kis ára: ilyenkor megnövekszik a sérülések kockázata. A jól megválasztott homeopátiás szer azonban meggyorsítja a gyógyulást, így érdemes már akkor beadni, amikor elindulunk az orvoshoz. Fontos, hogy a lábadozó betegnek is rendszeresen adjuk, legalább még egy héten át, naponta egyszer.
A kezdőszer minden esés, zúzódás után az árnika (Arnica montana) amelyet a homeopaták "gyógyító csodaszernek" is neveznek, mert hatékonyan csökkenti a vérzést, megakadályozza a véraláfutások kialakulását, és ami még fontosabb, csökkenti a sérülés okozta ijedtséget, sokkot is, hiszen ne feledjük, a gyerek számára ijesztő élmény a csonttörés, különösen ha sok vér, nagy fájdalom kíséri. A sebészetre kerti rutát (Ruta graveolens) vigyünk magunkkal, amelyet érdemes a röntgen előtt és utána pár órával is beadni, mert csökkenti a sugárzás mellékhatásait. Ez a szer ilyenkor azért is hasznos, mert jótékonyan hat a csontokra, és a serkenti a csonthártya regenerálódását, ezért különösen a térd, a sípcsont vagy a könyök sérüléseinél érdemes bevetni.
A csontok gyógyulását hatékonyan segíti a fekete nadálytő (Symphytum), ezt a következő napokban érdemes adni, kivéve ha a sérülés az arcot és a szemkörnyéki területeket érinti, mert ilyenkor még a sérülés estéjén el kell kezdeni az adagolását.
A következő héten egy trikalciumfoszfát-kivonatot (Calcarea phosphorica) érdemes rendszeresen adagolni, mert ez segíti a kalcium csontba való beépülését.
A fehér földitök (Bryonia) elsősorban bordatörés esetén hasznos, illetve ha úgy látjuk, a fájdalom nem csillapodik pár nap elteltével sem, és az orvos is azt mondja, hogy a törés lassan gyógyul.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák