Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csecsemőgondozási tippek a SOTÉ-n

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 30.

Forrás: Semmelweis Médiasarok

Leendő és kezdő szülőknek nyújtanak csecsemőgondozási segítséget szakemberek az októberi Semmelweis Egészség Napon.

A Semmelweis Egyetem tíz hónapon át tartó ingyenes, interaktív, népegészségügyi programsorozata, a Semmelweis Egészség Napok keretein belül októberben kezdő vagy leendő szülőknek segítenek szakemberek csecsemőgondozási kérdésekben kiigazodni.
Csecsemőgondozási tippek a SOTÉ-n (fotó: iStock)
A résztvevők úgynevezett demonstrációs babákon sajátíthatják el például azt, hogyan kell helyesen megfogni és felemelni egy újszülöttet, de lehet gyakorolni majd a pelenkázást, a fürdetést, az öltöztetés, a súly-hossz- és a lázmérés lépéseit, megtanulhatják a köldökcsonk-és a szemápolás alapjait.
A workshopon szó lesz a patikákban kapható lázmérőkről és azok helyes használatáról, a balesetek kivédéséről, és azoknak a pároknak is segítenek, akik még a családalapítás előtt állnak, de szeretnének a tervezés időszakáról többet megtudni.
Szél Dávid, az Egészségtudományi Kar Alkalmazott Pszichológia Tanszékének tanársegédje, az Apapara című könyv és blog szerzője az apaság 21. századi kérdéseivel foglalkozik Az apák helye a családi rendszerben című interaktív előadásában.
Az október 4-i Egészségtudomány a mindennapokban című rendezvényen mintegy ötvenféle program közül választhatnak az érdeklődők. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Időpont: október 4. péntek 15:00-20:00
Helyszín: Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar (1088 Budapest, Vas u. 17.)
Részletes programok és jelentkezés a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva.
A Semmelweis Egyetem egészségügyi edukációs videósorozatot indított a programsorozathoz is kapcsolódó témakörökben, hogy megbízható forrásból nyújtsanak információt és segítséget az egészségügyhöz, családgondozáshoz kapcsolódó mindennapi kérdésekben.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák