Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csak a gyermekeinkért vagyunk képesek bármit megtenni

Szerző: Babaszoba.hu

2014. február 11.

Forrás: babaszoba.hu

A Betegek Világnapja alkalmából nyilvánosságra hozott adatokból kiderül, hogy a magyarok többsége csak a gyermekeiért képes életmódján változtatni.

Február 11. a Betegek Világnapja. "A Betegek Világnapja az együttérzésről, a megértésről és a támogatásról szól. Az egészségeseknek pedig azt üzeni, hogy vigyázzanak magukra, hogy azok is maradjanak. Az, hogy testileg-lelkileg-szellemileg kiegyensúlyozottak maradjunk, elsősorban a saját felelősségünk, és sokat tudunk tenni az érdekében" - mondta dr. Béres József.
A Béres Egészség Hungarikum Program "Táncolj az esküvőmön!" felhívással tavaly ősszel kampányt indított el azzal a céllal, hogy a gyermekeken keresztül üzenjen a szülőknek: a saját egészségükért legnagyobb részben ők maguk a felelősek. A kezdeményezés hatására a fiatalok egészséges életmódra buzdító üzeneteket küldtek, ki-ki a saját anyukájának, apukájának vagy a nagyszüleiknek. "Azt tapasztaljuk, hogy a témában született, sokszor nagyon megható kisfilmek, rajzok és fotók valóban befolyásoló erővel bírnak. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy egy http://www.facebook.com/beres.klub/app_660608043982267 folyamatosan bemutatjuk a leginspirálóbb pályamunkákat, az alkotókat és a családokat. Jó példákból szerencsére van elég, merítsünk lelkesedést belőlük!" - foglalta össze dr. Béres József.

A kampány alapjául a Béres Egészség Hungarikum Program országos reprezentatív kutatása szolgált, amelyből kiderült, a gyermekeinkért képesek vagyunk bármit megtenni. Igaz ez akkor is, ha az egészségünkről van szó. A nőkre, az anyákra valamivel erősebben hatnak a gyermekeik: ők egy 10 pontos skálán 8,8, a férfiak 7,6 ponttal jellemezték, hogy mennyire lelkesíti őket, ha a saját fiuk vagy a lányuk kéri, hogy éljenek egészségesebben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák