Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ciróka-maróka

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 28. | Frissítve: 2017. október 27.

Forrás: Kismama magazin

A bőr a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, érintése élvezetforrás lehet a baba számára. Ám ügyeljünk arra, hogy csak jóllakottan, kipihenten tud ellazulni, ellenkező esetben bántásnak, bosszantásnak érzi a játékot.

Ciróka-maróka

Mindig óvatosan kezdjünk bele, és vegyük észre, mikor lesz elég (például csuklani kezd a nevetéstől), levezetésként lassítsunk a tempón, mert ha hirtelen hagyjuk abba, elkeseredik.
Kellemes melegben, árnyékos helyen hagyjuk csupaszon a csecsemőt, és üljünk mellé. Húzzuk végig ujjunkat a hason fekvő baba hátán, a gerince mentén. Bökdössük meg egy kicsit, hol jobb, hol bal oldalán. Ha jókedvű, nevetni fog, és egészen oldalra görbül. Ha tud, a hátára fordul, és el akarja kapni mutatóujjunkat. Most kezdődhet a kicsit élénkebb hancúrozás.
Ujjainkkal megdöfködjük, nyújtott tenyerünk külső élével szeletelő mozdulatokat teszünk rajta, majd játékból kicsit megharapjuk a kis hurkáit. Ha mosolygunk hozzá, nagyon fogja élvezni, és várja a sokszori ismétlést. Miután jóllaktunk, csemegének megeszegethetjük a lábujjait. Ez lassúbb, finomabb mozgás. Kezünkbe vesszük a lábfejét, ujjaink között egyenként megsodorgatjuk a lábujjait, és megnyalintjuk a kis nokedliket. Végül lentről felfelé végigsimítunk a lábszárán néhányszor.
Kapcsolódó cikkek:
 • Hova bújt a maci?
 • Babamasszázs

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések