Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

CSOK: a héten megjelenik a két rendelet

Szerző: Babaszoba.hu

2016. február 9.

Forrás: MTI

A héten megjelenik a két rendelet, amely a használt és az új lakásokra vonatkozó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) részleteit foglalja össze.


Ezt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mondta el az M1 csatornán.
Novák Katalin felidézte: korábban sokféle szabály vonatkozott a támogatásokra, a kormány pedig ígéretet tett arra, hogy áttekinti a tapasztalatokat, és két új rendeletben foglalja össze az otthonteremtési kedvezménynek a használt, illetve új lakásokkal kapcsolatos szabályait. (Az egyik rendelet a használt lakásokra, a másik az új lakásokra vonatkozik majd.) Mint mondta, a rendeletek kodifikációja még tart, de a héten megjelennek. Hozzátette: arra törekedtek, hogy megszüntessék a rendszer bonyolultságát.

Az államtitkár utalt arra, hogy változtak a CSOK szabályai, elsősorban a használt lakásokkal összefüggésben, mivel tavaly is az igénylők jelentős többsége használt lakáshoz vette igénybe a CSOK-ot. Mint mondta, korábban használt lakásoknál az ingatlan méretétől is függött a támogatás mértéke, ezt most az új építésűekhez hasonlóan már csak a gyerekszám határozza meg. Változás az is, hogy a használt ingatlanok vásárlásánál már 35 millió forint az értékhatár maximuma egységesen. Eltörlik a lokalizáció szerinti összeg maximum különbségeket.

Kapcsolódó anyag:
Családi otthonteremtési kedvezmény 2016

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák