Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bugyoláld be!

Szerző: Balányi Klári, szakértő: Máramarosi Rita edző

2011. január 11. | Frissítve: 2016. január 28.

Forrás: Kismama magazin

A bundazsák jó melegen tartja a babát akkor is, ha odakint dermesztő hideg van. Összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami segíthet a választásban.

Fotó: Haralambidou Anthoula
Háromkerekű sportkocsiba illeszkedő,
polárbélésű, csúszásgátlós,
rögzítőöves múmiazsák
www.brendon.hu

A hidegebb idő beálltával se hagyjátok ki a napi levegőzést, így a kisbaba fokozatosan hozzászokik a mínusz fokokhoz is. Hőháztartása azonban még kialakulatlan, könnyen lehűlhet, ha elalszik kint. A réteges öltözéken felül tekerd puha takaróba, vagy fektesd bundazsákba. Milyen a legmegfelelőbb?

Bugyoláld be!Meleg és szellőző

Fontos, hogy a zsák jól tartsa a meleget, mégse fülledjen be. Ez nemcsak a zsák vastagságától, hanem az anyagától is függ. A polár vagy termó, irha vagy műszőrme belső réteg és a könnyű poliészter töltet véd a hidegtől, a vízlepergető vagy vízhatlan külső felület pedig szélnek és nedvességnek egyaránt ellenáll.

Testre illeszkedő

Fotó: Haralambidou Anthoula
Bundazsák polárbéléssel,
kétirányú cipzárral
www.hfimpex.com

A behúzható fejrész a baba legérzékenyebb pontját is védi a hidegtől. A praktikusan több oldalról nyitható, ráhajtható zsák az egyszerű öltöztetést szolgálja, akár még alvó babánál is. A lábszárrá alakítható zsákot akkor tudod kihasználni, ha a pici még ezen a télen totyogni fog. Ha a zsákot a babakocsiban tartod, kiváló a nagyméretű zsák, ám ha zsákostul cipeled a tárolóban levő kocsiig, a testre simulóval könnyebben boldogulsz.

Befér a babakocsiba

A legtöbb babakocsihoz kapható saját márkájú, az adott típusba illeszkedő zsák. Nagyméretű babakocsiba a klasszikus bundazsák is belefér, sportkocsiba inkább múmiazsákot tegyél. A zsák hátoldalán levő csúszásgátló révén a már kissé megemelt háttámlán sem csúszik le a baba. Hordozóban vagy sportkocsiban pontosan illeszkednie kell az övnek, ezért fontos, hogy a zsákon legyenek három- vagy ötpontos övnek megfelelő nyílások.

Kapcsolódó cikkeink:
 • Így öltöztesd a babád télen!
 • Gyere ki a hóra!
 • Hidegrekordok dőlnek - kivihetjük a babákat?
 • Kényelmes kocsikázás
 • Hozzászólások

  Mindig teli hűtő? A Tesco Online Bevásárlással lehetséges! (X)

  Ismerje meg a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatást!

  Nutricia Mikulás és karácsonyi manók lepték el a Démétér Házat (X)

  A Nutricia dolgozói beteg gyermekek karácsonyát tették boldogabbá.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések