Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Boldog akarsz lenni? Legyen gyereked!

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 23.

Forrás: babaszoba.hu

Persze, szülőnek lenni stresszes tud lenni, de kiderült, hogy azok az emberek, akiknek gyermekük van, összességében boldogabbak a gyermekteleneknél.


Két új tanulmány most azokat a korábbi kutatásokat cáfolta meg, amelyek szerint a szülők depressziósak és kevésbé boldogok, mint azok, akiknek nincsen gyermekük.
A most közzétett egyik tanulmányban 130 ezer felnőttet (ebből 52 ezer szülőt) vizsgáltak. A kutatók megnézték a boldogságszintet is úgy, hogy mit mutatott a szülővé válás előtt és után a felnőtteknél. A szakértők megállapították, hogy a szülőknél az elégedettségi szint nem rosszabb azután, hogy gyermekeik lettek. A tanulmány megállapította, hogy a szülők sokkal boldogabbak voltak, amikor kiderült, hogy gyermekük lesz, illetve a baba születését követő első évben is.
A másik kutatás 1972-2008 között elmezett mintegy 120 ezer felnőttet. Ez a tanulmány megállapította, hogy bár a szülők elégedetlenebbek voltak 1985 és 2008 között a gyermektelen felnőtteknél, 1995 és 2008 között viszont már a szülők voltak a boldogabbak. Mindezt úgy, hogy a nem szülők boldogságszintje nem csökkent!
Mit gondolsz, a szülők tényleg boldogabbak manapság?
(via)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések