Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Biztonságos karácsony

Szerző: Babaszoba.hu

2009. február 8. | Frissítve: 2018. december 22.

Forrás: Kismama magazin

Első kisbabás karácsonyunkon új szempont is felmerül a készülődés közben: kis kúszó-mászónk biztonsága, és hogy hova is tegyük a karácsonyfát?

Biztonságos karácsony

Rögzítés

A fát a törzsénél fogva kössük ki vékony, de erős damilszállal (a horgászfelszereléseknél kapható). A szobában száradó fa ugyanis könnyen kibillenhet a talpból, különösen, ha nemcsak csodálják a kíváncsi szemecskék, hanem érdeklődő kezecskék is kalandoznak a díszek, tűlevelek között.

Elhelyezés

Állítsuk sarokba, így egyik oldalról védve van. Asztalra állítva sem éri el a kis manó, de ne tegyünk alá lelógó terítőt, amit magára ránthat.

Tűzvédelem

A csillagszórókat szúrjuk almába, és a szabadban (teraszon) gyújtsuk meg, így nem kell aggódnunk a szikrák miatt, és a kellemetlen szag sem marad a szobában.

Elektromosság

Rejtsük szőnyeg alá az elektromos vezetékeket, csatlakozókat, biztosítsuk a dugaszoló aljzatokat. Ne feledkezzünk el a karácsonyi izzósorról se!

Járóka

Ha nagy vendégsereget várunk, kivételesen jó szolgálatot tehet a nappaliban felállított járóka: itt biztonságosabban szemlélheti kisbabánk az eseményeket, mint kézről kézre adogatva vagy a vendégek lába alatt kúszva.
Kapcsolódó cikkeink babás karácsony témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések