Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bevállalom, így nézek ki - Szülés utáni képek az Instagramon

Szerző: Babaszoba.hu

2017. október 16. | Frissítve: 2021. november 8.

Forrás: nlcafe.hu

Nagy a nyomás az anyákon, hogy az anyaságot tökéletes, vattacukros élethelyzetként éljék meg és láttassák például a közösségi felületeken. Van egy Instagram-oldal, ahol őszintén vállalják fel testi és lelki nehézségeiket a friss anyák.

Anyák, akik megmutatják mennyit változott a testük szülés után

Nem csak a közösségi médiumokban, hanem családi beszélgetésekben, baráti együtlétekben is szinte kötelező boldognak, vidámnak mutatkozni, ha az ember lánya anya lesz. A testi nehézségek, a fizikai változások szinte tabunak számítanak. Alapelvárás szinte, hogy 6 héttel szülés után már erősen hajazzunk a terhesség előtti önmagunkra, legyünk fittek, fogyjunk le, sportoljunk, törődjünk sokat önmagunkkal, de ezzel párhuzamosan szoptassunk igény szerint és legyünk folyamatosan együtt a kisbabánkkal. Teljességgel lehetetlen vállalkozás, viszont rendkívül káros elvárás a nők felé.
Van egy instagram oldal, amit az nlcafe.hu szúrt ki, ahol nők őszintén mutatják meg a testüket és mesélnek azokról a változásokról, amiket éppen keresztülmennek.
Íme néhány fotó és történet:
"Ha őszinte akarok lenni, még most sem igazán vagyok kibékülve az új testemmel. Önzőség tudom, hogy miközben másnak teherbe esni sem sikerül, én a terhességi csíkjaim miatt nyígok, amik nem lennének, ha nem lennének a gyermekeim.
A csíkjaim ettől függetlenül rosszak: olyanok, mintha megtámadott volna egy vadállat, vagy mintha durva égési sebek lennének. Tudom, hogy egy idő után elhalványodnak majd, nekem mégis nagyon is állandónak tűnnek.
Aztán a minap belefutottam egy idézetbe, ami arról szól, hogy minden olyan nőre, aki utálja a csíkjait, jut egy, aki mindent megtenne értük. Nos, ez elgondolkoztatott. Az új testemen. Rájöttem, hogy nagyon is hálás vagyok érte, így a csíkokért is, amik most már az életem részei."
"Már régóta meg akartam osztani veletek ezt a képet. Leginkább azért, mert mióta megszülettek a gyerekeim, számolatlanul kapom az üzeneteket, amikben arról faggattok, hogy hogyan csináltam. Hogy nyertem vissza az alakomat olyan gyorsan a szülés után. Nos, hölgyeim, íme a titok: nem nyertem vissza. Ha jól megnézitek, a hasamon még mindig meg van nyúlva a bőr, és nem is olyan, mint amilyen volt, a csípőm is szélesebb, mint a szülés előtt. Talán soha nem is leszek olyan, mint a szülés előtt, de így is jól érzem magam a bőrömben. És igyekszem mindent megtenni, hogy ez így is maradjon."
Rossz világítás. Torz köldök. Zsírpárnák. Császárseb. Széles combok. És mégis boldog vagyok, hiszen ez mind kellett ahhoz, hogy a kisfiam megszülethessen. Nem vagyok hajlandó szégyellni magam a testem miatt. Annyira egyszerű lenne előszedni egy fotót, amin jó a világítás, jó a smink és a beállítás is, de az nem a való élet lenne. Te se törj le, ha az új tested nem olyan, mint a tökéletes nőknek az Instagramon. Én aktív életet élek, egészségesen táplálkozom, és ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a szülés utáni testem sokat már nem fog változni.
Ikerterhesség után. 30 kiló feljött és lement a lehető legrövidebb idő alatt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések