Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betiltanák a nedves törlőkendőket

Szerző: Babaszoba.hu

2018. május 10.

Forrás: origo.hu

A briteknél legalábbis azt tervezik, hogy betiltják a nedves popsikendőket, és más, például a sminkeltávolításra alkalmas törlőkendőket is. Azok ugyanis nem lebomló anyagból készülnek, ezzel jelentősen terhelik a környezetet.

Betiltanák a nedves törlőkendőket
Nagy reneszánszát éli a nedves törlőkendő-ipar, a csecsemőhigiéniától, a sminklemosón át számtalan területen használjuk. Ezek a törlőkendők azonban nem lebomló anyagból készülnek, környezetvédők sokszor hívják fel a figyelmet a káros hatásaikra. A britek most betiltanák a törlőkendőket, amihez a végső lökést az adta, hogy Londonba tavaly kétszer is hatalmas zsírhegy dugította el a szennyvízhálózatot, a felelős pedig az emberi tényezőn túl, a nedves törlőkendő. A törlőkendők ugyanis elzárták a csatornákat.
Az egyszer használatos műanyaghulladákok ellen lépett fel a brit környezetvédelmi minisztérium, szerintük az emberek nincsenek tisztában azzal, hulladékként hogyan kezeljék a személyi higiéniához kapcsolódó termékeket - írja a BBC, amit az Origo szemlézett.
Persze megszólalt az ellenoldal is: az egyik gyártó, a Guardpack arra hívja fel a figyelmet, hogy fenntarthatósági katasztrófával járna, ha betiltanák a törlőkendőket, nélkülük ugyanis minden alkalommal egy liter víz menne el kézmosásra. A cég képviselője egyébként azt is elmondta, hogy számos termékük már 100 százalékban biológiailag lebomló anyagokból készül.
Theresa May kormánya idén januárban jelentette be, hogy 2042-ig megszabadítaná a szigetországot a műanyaghulladéktól. Ehhez adminisztratív és adózási eszközökhöz nyúlna.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések