Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Beszóltak a személyi edzőnek, mert nem nyerte vissza alakját a szülése után

Szerző: Babaszoba.hu

2021. szeptember 15.

Forrás: babaszoba.hu

Megróni egy kismamát azért, mert bármilyen is az alakja, nem túl ízléses dolog.

Sokakra csak szükségtelen nyomást helyez az a gondolat, hogy szülés után mielőbb vissza kell nyerniük a baba előtti testüket, ráadásul egy különösen nehéz időszakban.
Anna Victoria, a Nemzeti Sportorvosi Akadémia (NASM) hitelesített személyi edzője és fitnesz-influenszer arra figyelmeztet a közösségi médiában, hogy az egyetlen dolog, amire most összpontosítania kell, az a babája - írja a Yahoo.com.
Nemrégiben a tréner - aki tavaly hozta világra első gyermekét - az Instagramon több fotót is megosztott magáról és családjáról egy erőteljes üzenettel egyetemben: "Mi ez a megszállottság a szülés utáni testről és alakváltozásról? - írta. - Nemrég kaptam egy megjegyzést, amelyben személyi edzőként elítéltek azért, mert még nem nyertem vissza az alakomat."
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Anna Victoria (@annavictoria) által megosztott bejegyzés


Szerinte nincs semmi baj azzal, ha az újdonsült szülők energiát áldoznak az egészséges táplálkozásra és időt szánnak edzésre, ha ettől "erősnek és magabiztosnak érzik magukat". De bírálta azt a nyomást, miszerint az "esztétikára" kell összpontosítani, miközben az ember "megpróbál kapaszkodókat találni az új életszakaszban betöltött szerepével, kötelezettségeivel, a baba etetésével, altatásával, a kapcsolata új dinamikájával és esetleg a munkával kapcsolatban."
"Büszke vagyok arra, hogy tavaly a lányom etetése volt az elsődleges számomra. Ez nem azt jelenti, hogy ne foglalkoztam volna a fitnesszel, hiszen igyekeztem fogyni úgy, hogy azért ne szenvedjek kalóriahiányban sem - folytatta."Miért olyan bizarr ez? Ne hagyd, hogy mások rád vetítsék a bizonytalanságukat vagy a társadalmi normáikat! Mint mondtam, nincs semmi baj azzal, ha a lehető legjobban akarsz kinézni. De remélem, hogy még mindig értékeli a tested minden szakaszában azért."
Victoria úgy nyilatkozott a Yahoo Life-nak, hogy már a szülés előtt érezte a nyomást a témában. "Ahogy olvasod a különféle történeteket azokról a sztárokról, akik hamar visszanyerték az alakjukat, azt gondolod, hogy neked is ezt kell tenned. Szerencsére én sosem éreztem erre késztetést. Az anyáknak épp elég a dolguk, nem szabad, hogy a testük legyen a prioritás! Biztosan vannak anyák akik képesek úgy fogyni, hogy az nem befolyásolja a tejellátást, amikor szoptatnak,de ezt a döntést maguknak kell meghozniuk, nem pedig azért, mert valaki más vagy a társadalom ezt sugallja."
Victoria megjegyezte azt is, hogy a hírességek sztorijai miatt sok embernek hamis elképzelése van arról, hogy milyen a reális alak szülés után. Szerinte az általános az, hogy ha erőfeszítéseket is teszünk az életmódunkat tekintve, még vagy hat-tizenkét hónapig nem fogunk jelentős fejlődést tapasztalni. "Ha egészséges módon fogyunk, azt hosszú távon is képesek leszünk fenntartani" - tette hozzá.
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések