Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Belevágott a baba fejébe az orvos a császármetszés során

Szerző: Babaszoba.hu

2017. július 19.

Forrás: metro.co.uk

A skóciai Iveness Raignore kórházban császármetszés során megsérült egy baba: a kislány fején a szemétől a füléig terjedő vágást ejtett a műtétet végző orvos.

Belevágott a baba fejébe az orvos a császármetszés során (fotó:Centre Press)

A kislány, Karmen Edwards, császármetszés során szerezte a sérülését, amely több centiméter hosszan található és a szemétől a füléig terjed. A kislánynak egy napot kellett várnia arra, hogy Aberdeen-ből megérkezzen egy plasztikai sebész és összevarrja a sebet, noha a sérülés veszélyt jelentett a babára.
Már a születése előtt sem kellő gondossággal jártak el a kórházban: a 21 éves anyát befektették a kórházba azzal az indokkal, hogy túl nagy a baba, majd senki rá sem nézett. Napokkal később elfolyt a magzatvize, ekkor javasoltak császármetszést az orvosok. A műtét során a babán keletkezett sérülést a műtétet végző orvos azzal indokolta az anyának, hogy amiatt történt, mert az anya nem szólt senkinek arról, hogy elfolyt a magzatvíz és megkezdődött a vajúdás.
A kórház az eset után nem kereste a kapcsolatot a családdal, akik ügyvéd megkeresését is kilátásba helyezték. Természetesen panaszt nyújtottak be a kórház ellen: belső vizsgálatot folytattak le, amelynek eredmény, hogy korszerűsíteni fogják a gépeiket és bővíteni a személyzet létszámát.
Nicola Sinclair egészségüggyel foglalkozó tanácsos véleménye szerint a kórháznak kapcsolatban kellett volna maradnia a családdal, akik szörnyű időszakon mennek keresztül.
A kislány sérülése élete végéig megmarad, a heg látszani fog.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések