Baba

Banános-zabpelyhes muffin

Egészséges, gyerekbarát finomság, amit ráadásul könnyű elkészíteni.
2012. December 26.

Banános muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg finomszemű zabpehely
  • 2 dl natúr joghurt vagy kefir
  • 18 dkg liszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg étcsokoládé felkockázva
  • 2 és fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 3 közepes méretű, érett banán
  • 1 tojás
  • 0,8 dl növényi olaj

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra légkeverésesnél 160 fokra előmelegítjük. A zabpelyhet elkeverjük a joghurttal. A lisztet összekeverjük fél teáskanál fahéjjal, a csokoládéval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Meghámozzuk a banánokat és szétnyomkodjuk. A tojást felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a zabpelyhes joghurtkeveréket és a banánt, majd jól összekeverjük. A lisztes keveréket a tojásmasszához adjuk és csak addig keverjük míg a száraz hozzávalók nedvesek lesznek. A tésztát a muffin forma mélyedéseibe töltjük (én szilikonos formát használok, így könnyen kijönnek). A maradék fahéjat – ha akarjuk – rászórhatjuk a tésztára. A sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

További receptek: