Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bak csillagjegyű gyermeked született?

Szerző: Babaszoba.hu

2021. július 8.

Forrás: babaszoba.hu

A Bakok december 22. és január 20. között jöttek a világra. Ha a te gyermeked is a Bak jegyében született, mostanra már biztosan észrevetted, milyen nagy harcos.

Kitartása, ereje végtelen, sokszor sikeres a sportban. Ez annak köszönhető, hogy igen nagy az önbizalma, és nem fél megvalósítani a terveit.
Általában komoly, felnőttes és nagyon céltudatos. Van, aki koravénnek tartja, pedig csak arról van szó, hogy jó a realitásérzéke, jó emberismerő és ő az, akinek mindig van véleménye. Ismerős?
Illusztráció: Getty
Jó hír, hogy kimondottan rendszerető, szófogadó, sőt, szereti, ha vannak keretek. Igyekszik megfelelni a szüleinek, és persze jól is esik neki a dicséret. Szeret megdolgozni minden kis eredményért, főleg, ha úgy érzi, hogy értékelik őt.
Gyűjtögető típus, mindegy, hogy tárgyakról vagy pénzről van szó, szereti számolgatni, amije van. Persze ez már a "zsebpénzes" korszakra jellemző.
Jól el tudja foglalni magát, akár egyedül is. Nincs szó arról, hogy társaságfüggő lenne, sőt! Neki nem kell állandóan programokat szervezni, mert imád otthon lenni. Olvas, játszik, nagyon kötődik az ismerős dolgokhoz.
Okos gyerek, aki általában sokat olvas, és még tanulni is szeret. Imádja a zenét.
Kicsit nehéz lehet vele amiatt, hogy elég makacs típus, ugyanakkor érzékeny.
Minden gyereknek fontos, hogy legyen rendszer a napjaiban, de ez rá fokozottan igaz. Lényeges, hogy a szülei viselkedése kiszámítható legyen.

Sokan amolyan maguknak való gyerekeknek tartják őket, de inkább csak annyi igaz ebből, hogy nem szeretnek fecsegni, nem túl beszédesek, megfontolt alkatok. A felszínes csevegést viszont nem kedvelik.
Azt mondtuk, hogy érzékenyek, viszont nem nagyon beszélnek az érzelmeikről. Ezért aztán kamaszkorban nem lesz könnyű velük...
Türelmes, lelkiismeretes ez a jegy, szóval összességében csupa jót mondhatunk róla.
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések