Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Babaváró a MÉRLEG jegyében(IX. 23. - X. 23.)

Szerző: Podonyi Hedvig

2011. október 1. | Frissítve: 2018. október 19.

Forrás: Kismama magazin

Előre csodálatos környezetet teremt születendő kisbabájának, szívesen kikéri mások véleményét.

Babaváró a MÉRLEG jegyében

Igyekszik a harmónia jegyében tölteni a babavárás hónapjait. Lehetőség szerint lassít munkatempóján, kényezteti önmagát és leendő gyermekét. Arra törekszik, hogy vonzerejét kismamaként is megőrizze, ezért nagy gondot fordíthat öltözködésére, megjelenésére.
Ha van rá módja, kényelemszeretetét leküzdve terhestornára is jár (vagy legalábbis utánanéz, hová járhatna). Kikéri tapasztaltabb ismerősei véleményét a teendőkről, és akár társaságban is szívesen mesél az anyasággal kapcsolatos első élményeiről. Sok időt tölthet a babaszoba berendezésével, mindenre kiterjedő dekorálásával, és nemigen tud ráunni a babaholmi-vásárlás örömeire. Mindenből a szemet gyönyörködtetőt, az esztétikusat keresi.
Elereszti a füle mellett az olyasfajta megjegyzéseket, melyek szerint egy csecsemőnek még teljesen mindegy, milyen ruhácskában rugdalódzik és milyen cumit kap - hiszen az újszerű helyzet örömteli átéléséhez, a ráhangolódáshoz neki magának is szüksége van az esemény értékéhez méltó külsőségek megteremtésére. Ugyanezért, ha teheti, gyönyörű, mívesen kivitelezett értesítőt tervez a baba érkezéséről, és hasonlóan megalkotott terhesnaplót is vezet.
Társának támogató jelenlétét és visszajelzéseit, együttműködését még inkább igényelheti, mint más jegyek szülöttei. Fontos, hogy partnere részéről nőiességét, megjelenését illetően is pozitív megerősítést kaphasson.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések