Szerző:
Nagy Zita
2015. január 5. | Frissítve: 2016. június 29.
Forrás:
babaszoba.hu
"Azt láttam egy ismerősnél, hogy amikor a 8 hónapos kicsinek főzelékformában készítette a zöldséget, akkor már liszttel meg tejföllel sűrítette, mindezt úgy, hogy a gyerek még nem volt egy éves, nem kapott tejterméket és gluténtartalmú dolgokat is módjával" - meséli Lilla, aki éppen várandós volt, amikor egy közelben lakó kismamánál vendégeskedve ebbe a jelenetbe botlott.
"Voltak ételek, amelyekről azt gondoltam, nagyon egészséges, nélkülözhetetlen a gyerek fejlődéséhez. Nem akartam elfogadni, hogy a fiam elutasítja. Bevallom, beleestem abba a hibába, hogy elhittem, ha elég sokszor adom neki, akkor biztosan megszereti. Ennek eredményeképpen ma egyáltalán nem eszik például brokkolit, de bízom benne, hogy egyszer talán majd átfordul nála" - meséli Marcsi, aki a második gyereknél már türelmesebb és belátóbb volt.
Idő volt, amíg kitapasztaltuk mi nem okoz hasfájást, mi az, ami nem csak átszalad rajta emésztetlenül és mi az, ami maximum csak átmenetileg okoz székrekedést. Kerültük a puffasztó zöldségeket, gyümölcsöket, de sokszor így is lutri volt, hogy amivel próbálkozunk, az gyomorbarát lesz-e vagy sem.
Hozzászólások