Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bababútort hív vissza balesetveszély miatt az IKEA

Szerző: Babaszoba.hu

2019. április 30.

Forrás: cafepr

Az IKEA pótalkatrész beszerelése céljából visszahívja a SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt, leesés veszélye miatt.

Pelenkázóasztalt hív vissza az IKEA
Az IKEA arra kér mindenkit, aki SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt vásárolt, hogy rögzítse a lehajtható részt a mellékelt biztonsági zárral. A lakberendezési vállalat arra kéri vásárlóit, hogy amennyiben az alkatrész elveszett vagy nem a megfelelő helyre került, lépjenek kapcsolatba az IKEA-val, és ingyen kapnak egy új alkatrészt.
Az IKEA három olyan esetről értesült, amikor a SUNDVIK pelenkázóasztal/fiókos szekrény lehajtható része meglazult és gyerekek leestek a pelenkázóasztalról. Az említett esetekben a biztonsági zárakat nem az útmutatónak megfelelően használták.
"A termékbiztonság minden esetben elsődleges az IKEA számára, ezért sajnálattal értesültünk a fenti esetekről, és nagyon örülünk, hogy a gyerekek tudomásunk szerint jól vannak. Az IKEA ennek ellenére, elővigyázatosság céljából további tájékoztatást tesz közzé a termékkommunikációra vonatkozóan" - mondja Emelie Knoester, a gyerekbútor üzletág vezetője.
Az IKEA azt tapasztalta, hogy a vásárlók többnyire napi rendszerességgel használják összecsukható pelenkázóasztalként a terméket, azonban a biztonsági zár alkatrészt nem használják az útmutatónak megfelelően. A termék rendeltetése, hogy kisgyerekek pelenkáját cseréljék rajta. A bútor másodsorban tárolóként szolgál.
Elővigyázatossági intézkedésként az IKEA bejelenti a termék visszahívását alkatrész pótlásának céljából. Minden vásárló, aki SUNDVIK pelenkázóasztallal/fiókos szekrénnyel rendelkezik és elvesztette vagy helytelenül használja a biztonsági reteszt, kérjük, forduljon az IKEA-hoz egy új, ingyenes alkatrészért. A vásárlóknak ebben az esetben nem szükséges bemutatniuk a vásárlást igazoló számlát vagy nyugtát.
A svéd lakberendezési vállalat meggyőződése, hogy rendeltetésszerű, a mellékelt útmutatónak megfelelő használat esetén a termék biztonságos. Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.
További részletek elérhetők az IKEA weboldalon vagy az információs vonalon: +36 1 460 31 60

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések