Baba

Bababarát szülinapi torta recept

Nem könnyű egyszerre finom és egészséges tortát készíteni egy babának, főleg ha ez az első szülinapi torta. Íme, egy szülinapi tortarecept, ami garantáltan népszerű lesz a kisbabádnál.
2019. Augusztus 12.
Bababarát szülinapi torta recept

Sokan tanácstalanok, hogy milyen tortát készítsenek a kisbabájuk első születésnapja alkalmából. Hiszen van jó néhány olyan összetevő, amelyet még nem adunk ilyen kicsi babának vagy már adhatnánk ugyan, de nem szeretnénk egészségtelen édességgel megünnepelni az első évet. Íme egy olyan torta recept, ami tej-, tojás- és cukormentes, könnyen elkészíthető és nagyon finom.

Hozzávalók:

1 db répa

120g búzakeverék

1 tk szódabikarbóna

1 tk fahéj

1 marék mazsola

1 alma

1 ek olívaolaj

100g alma-banán püré

2 db banán

Tisztítsuk meg, majd reszeljük le a répát. Adjuk hozzá a búzakeveréket, majd a szódabikarbónát is. Ízesítsük fahéjjal. Szórjuk bele a mazsolát. Hámozzuk meg egy almát, reszeljük le és adjuk hozzá ezt is. Keverjük jól össze a hozzávalókat és adjuk hozzá az olívaolajat, majd az alma-banán pürét. Turmixoljunk le két banánt és ezt is adjuk hozzá a többihez. Keverjük össze a hozzávalókat. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük a masszát és süssük 180 fokon 30 percig. a kész tortát díszíthetjük répával és banánnal.

Kapcsolódó cikkeink: