Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Baba az autóban

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 28. | Frissítve: 2016. január 5.

Forrás: Kismama magazin

Néhány autósülésnek állítható a belső dőlésszöge: így a baba csípője kiemelhető az ülés mélyéből. Ha három hónapos kor alatt sok időt tölt a kicsi a hordozóban, érdemes ilyet beszereznünk.

Baba az autóban

Ennél is jobb megoldás az autó hátsó ülésére tehető és bekapcsolható mózeskosár. Ebben még a hason fekvő baba is úgy érzi magát, mint a kiságyában. Az autóban ringatózó baba hamar elalszik, de az ébrenlét idejét is színesíthetjük számára. Ragasszunk színes képeket a tető belső kárpitjára, hiszen a mózeskosárban háton fekvő baba nem lát mást. Rátűzhetünk egy kedves mintájú textíliát is. Könnyebb a kapcsolattartás vele, ha melléülünk a hátsó ülésre.

Ügyeljünk az ablakok árnyékolására, menet közben gyakran változik a nap állása, és az ablakon betűző nap hatására több fokkal melegebb lehet a babánál, mint az első ülésen. Csak mérsékelten hűtsük az autót, és ne érje hideg légáramlat a babát. Tapogassuk meg rendszeresen a nyakát, lábszárát, így ellenőrizhetjük, nem izzad-e, vagy nem hűlt-e le túlságosan a légkondicionált utastérben.
A kisbabát menet közben is megszoptathatjuk ugyan, de a karban tartott baba nincs biztonságosan rögzítve. A második félévben időzítsük az utazás jelentős részét az alvásidejére, mert a kis örökmozgó hamar nyűgösködni kezd, ha nem csúszhat-mászhat kedvére. Igen veszélyes kivenni az autósülésből! Ne ugráltassuk ölünkben, ne tegyük le az ülésekre, és ne hagyjuk, hogy menet közben tornázzon a kocsiban. Inkább szórakoztassuk bábozással, énekelgetéssel, egyszerű mondókákkal, ha elunta az üldögélést. Jó szórakozást biztosíthatnak a nagyobb testvérek is a türelmetlen apróság számára.

Kapcsolódó cikkeink:
 • Kocsiban a kicsivel
 • Autózik a baba
 • Kényelmes biztonságban

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések