Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Azok a tündéri babanózik (X)

Szerző: Babaszoba.hu

2020. október 30.

Forrás: babaszoba.hu

Kisbabáink békés alvásában órákig tudunk gyönyörködni.

Ahogy olykor rezzenéstelenül szuszognak, ahogy néha átsuhan a pofijukon egy angyali mosoly, ahogy néha összerezzennek, majd ismét kisimul a kis arcuk. Hatalmas boldogsággal tölt el bennünket, ahogy figyeljük őket, és elgondolkodunk azon, hogy vajon mit álmodnak a csöppségek.
Azok a tündéri babanózik (Fotó: Getty Images)
Nem közismert tény, de a kisbabák 6 hónapos korukig csak az orrukon keresztül lélegeznek. Ezért kiemelten fontos, hogy az orrjáratuk mindig tiszta és jól átjárható legyen. Ez nem csupán a békés szundikálás miatt fontos, hanem a kielégítő táplálkozás, nyugodt szopizás miatt is. A besűrűsödött, beszáradt orrváladék ugyanis akadályozza őket mind a táplálkozásban, mind a pihentető alvásban.
A nem megfelelő táplálkozás gyors súlyvesztéshez, a nem megfelelő alvás pedig nyűgös ébrenléthez vezet. Mindenki a legjobbat akarja kisbabájának. Ennek az is része, hogy ellenőrizzük gyakran az orrjáratukat, különösen, ha a babánk sokat bukik! Használjunk rendszeresen orrszívó készüléket, annak használata előtt viszont fújjunk be természetes alapanyagú, tengervizes orrspray-t a baba orrába. Ez ugyanis fellazítja a besűrűsödött, beszáradt váladékot, megkönnyítve ezáltal a leszívást.
A tiszta babaorrok pedig nyugodt napokhoz és éjszakákhoz segítik hozzá a számunkra legfontosabb apró kis lényt, a kisbabánkat.

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések