Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az orvosok nem hittek az anyának, kiderült, hogy agytumor

Szerző: Babaszoba.hu

2022. május 27.

Forrás: babaszoba.hu

Az anya túl nagynak tartotta a baba fejét; az orvosok normálisnak nevezték. Agydaganat volt.

Amikor a kis Luca mindössze 2 hetes volt, édesanyja, Melissa Moro küszködött, hogy újszülött ruhákat adjon rá, mert a kisfiúnak olyan nagy volt a feje. Melissa jelezte is a gyermekorvosnak ezt, aki azzal küldte el a nőt, hogy az első gyerekes anyák mindig aggódnak. Két héttel később a baba feje már akkora volt, hogy semmilyen ruhácska nem ment rá. ITT nézheted meg a kisfiú képeit.
Melissa tudta, hogy valami nincs rendben, ugyan Luca az első gyermeke, de dadaként dolgozik, sok kisbabát látott már.  A gyerekorvos azonban nem foglalkozott velük.
Az anya végig érezte, hogy valami nincs rendben (Illusztráció: Getty Images)
Végül 2 és fél hónaposan egy oltás után a kisbaba nem tudta nyitva tartani a szemét, és egyfolytában remegett - rohama volt. Szülei kétségbeesetten rohantak be vele a legközelebbi kórházba, ahol a CT-vizsgálat kimutatta, a kis Lucának agydaganata van. Szerencsére jóindulatú és operálható.
Egy New York-i kórházban végezték el az ötórás műtétet, melynek során egy golflabda méretű papillomát távolítottak el Luca agyából. Sajnos, a rohamok nem maradtak abba, ám végül megtalálták az okát és elállítottak egy vérzést.
A következő négy hét, amíg Lucát a gyermekintenzív osztályon kezelték, nagyon fájdalmas volt a család számára. "Minden nap sírtunk"- mondta Melissa.
A Todaynek nyilatkozó gyermekorvos, Dr. Magdy Shady szerint a Luca agydaganatának típusa az összes agydaganat kevesebb mint 1 százalékát teszi ki. Bár a csecsemők és gyermekek agydaganatainak tünetei változatosak lehetnek, a szülők néha észreveszik, hogy babájuk feje túlméretezett.
Bár Shady azt mondta, hogy néhány babának egyszerűen csak nagyobb a feje, és nem akarja, hogy a szülők feleslegesen aggódjanak. Egyéb jelek lehetnek:
  • A kisbaba állandóan alszik
  • Szokatlan végtagmozgásai vannak
Azok a szülők, akiknek bármilyen kétségük van, beszéljenek a gyerekorvossal!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A nők 80 százaléka tapasztalt már szexuális zaklatást nyilvános helyeken (X)

Az utcai zaklatás egy olyan dolog, ami bármilyen szexuális irányultságú, kultúrájú és hitű nőt és férfit lealacsonyít, ami azt eredményezi, hogy megkérdőjelezik saját tapasztalataikat.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések