Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az orvos után nevezték el kisfiúkat, mert megmentette a covidos anya életét

Szerző: Babaszoba.hu

2022. február 14. | Frissítve: 2022. március 21.

Forrás: babaszoba.hu

A kismama műtüdőre került 18 hetes terhesen.

A 28 éves Diana és a 37 éves Chris Crouchnak tavaly novemberben kisfiúk született, akik az anya orvosa után Cameronnak neveztek el. A házaspár ezzel a gesztussal fejezte ki háláját Dr. Cameron Dezfulian a houstoni kórház intenzív osztályának orvosigazgatója iránt, aki megmentette az anya és a baba életét.
Az orvos után nevezték el kisfiúkat, mert megmentette a covidos anya életét (kép: abcnews.go.com)
Tavaly júliusban a pár Las Vegasba utazott, hogy megünnepeljék évfordulójukat, de Dianának egész idő alatt nagyon fájt a feje. A nő ekkor 18. hetes várandós volt. Miután visszatértek Texasba, a kismama belázasodott. A tünetek nem enyhültek, így a kismama bement a sürgősségi osztályra. Letesztelték, a tesztje pozitív lett. Sem ő, sem a férje nem voltak beoltva. A kórházból azzal bocsátották haza, hogy egyen egészségesen és használjon pulzoximétert.
Diana nem lett jobban, így augusztus első hetében Chris visszavitte Dianát a sürgősségi osztályra. Ezúttal tüdőgyulladást állapítottak meg a kismamánál. Egy másik kórházba szállították, ahol Dr. Dezfulian lett a kezelőorvosa.
"Mivel 18 hetes terhes volt, így nem volt olyan állapotban, hogy a babát meg lehetett volna szülni, és nem is úgy tűnt, hogy ez feltétlenül segítene" - mondta Dezfulian a GMA-nak.. "Ha a terhesség már sokkal előrébb tartott volna, akkor sokat segített volna az anyának, ha a baba megszületik. De itt erről egyáltalán nem lehetett szó."
Az első két hétben Diana nyugtatót kapott és lélegeztetőgépre helyezték, de az állapota nem javult. Chrisnek és orvosainak ekkor kellett meghozniuk azt a nehéz döntést, hogy ECMO-ra, azaz műtüdőre teszik a nőt.
Diana nyolc hétig volt műtüdőn, ez idő alatt számos komplikáció lépett fel nála, többek között vérrögképződés. Chris és a család többi tagja számára ez egy rendkívül érzelmi megpróbáltatás volt. Diana agyvérzést is kapott ez idő alatt.
"A szélütés után csak feküdt ott. Három napig nem mozdult. Mondtam Dr. Cameronnak, hogy ha felébred, tudom, hogy ki fogunk sétálni a kórházból. És másnap felébredt" - mondta Chris.
A gyógyszeres kezeléssel és különböző terápiákkal Diana fokozatosan javult, de a 31. hétre stagnált az állapota, így az orvosok a császármetszés mellett döntöttek.
Cameron Andrew Crouch, akinek január 9-én kellett volna megszületnie, 2021. november 10-én jött a világra.
Diana körülbelül 4 és fél hónapot töltött a kórházban, de nem sok mindenre emlékszik belőle. Végül december 23-án engedték haza. A nő úgy fogalmazott, hogy azóta minden pillanatot megbecsül.
(Cikk forrása: abcnews.go.com)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések