Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az első játékok

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 28. | Frissítve: 2016. január 7.

Forrás: Kismama magazin

A kisbaba számára a játékok is a világ felfedezésének izgalmas kalandjához tartoznak. Mégsem kell túl sokkal elhalmozni. Ettől ugyanis nem lesz okosabb, csak ingerültté, nyűgössé, felületessé válik. Jobb, ha csak egy-két darabbal vesszük körül.

Nézni valók a legelső mobilok, a szemet gyönyörködtető libegő, csillogó szalagok, amelyeknek azonban nem kell mindig a baba látóterében lenniük. Vegyük figyelembe azt is, hogy számos készen kapható, pasztell árnyalatú, a felnőttek ízlésének megfelelő darab semmitmondó a baba szemszögéből nézve.

A baba első játékai legyenek minél színesebbek

A hanginger elengedhetetlen a hallás fejlődéséhez, a választék pedig óriási. Nyugalmas klasszikus zene, szélcsengő, népi és gyermekdalok, sípoló gumiállat, csörgő, fakereplő, xilofon - jó, ha minél többet megismer ezek közül a kicsi. A sokféleség azonban nem jelenthet állandó háttérzajt, jóból is megárt a sok.

A tapogatnivalók lesznek a legfontosabb játékszerek az első hónapok elteltével. Többféle anyaggal ismertessük meg a babát: fa, textília, műanyag, gumi, fém - mind más és más élményt nyújt. Az igénybevétel nagy, ezért győződjünk meg arról, nem oldja-e festékét a nyál, nem válnak-e le kisebb darabok.

Ezeket is olvasd el:
 • A kisbaba játékai
 • Játékok korcsoportok szerint
 • Mit játsszak vele, hogy okos legyen?
 • Hova bújt a maci?

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések