Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az egyik családtámogatást meghosszabbítják év végéig

Szerző: Babaszoba.hu

2022. június 8.

Forrás: MTI

Meghosszabbítja a kormány a falusi csok igénylési határidejét, június 30. helyett december 31-éig lehet majd kérni a támogatást - írja az MTI a Magyar Nemzet nyomán.

Az egyik családtámogatást meghosszabbítják év végéig (fotó: Getty Images)
A lap webes felületén azt írták, a - már egy gyermekkel is igényelhető, de három meglévő vagy tervezett gyermek esetén akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 15 millió forint kedvezményes hitellehetőséget jelentő - támogatás fél évvel tovább lesz elérhető az érintett 2678 településen.

Falusi CSOK: Vidéki ingatlanokhoz kapcsolódó támogatás, amely tanyán, birtokközpontban, preferált kistelepülésen lévő - használt lakás vásárlása és bővítése, illetve korszerűsítése vagy - meglévő lakás bővítése, illetve korszerűsítése céljából vehető igénybe. A támogatott települések listája ezen a linken található.

A cikkben kitértek arra is, hogy a családtámogatási elemek közül a legnépszerűbb a babaváró hitel, amelyet három év alatt már 220 ezren igényeltek, az otthonfelújítási támogatás tavaly januári bevezetése óta már több mint 131 ezer család igényelte.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Ilyen még nem volt! Fotelből tisztítom a levegőt

Ahogy a legtöbb gyerekes családban, úgy nálunk sincs nyugta sosem a mosógépnek, a főzőlap és mikrohullámú sütő naponta többször is dolgozik. Ráadásul szellőztetek fűtésszezonban is. Hogy miért gond ez? Elmondom.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések