Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az Om-módszerre esküszik, ha nyugtatni kell a babát

2017. szeptember 1.

Forrás: babaszoba.hu

Ha már te is túl vagy pár "babanyugtatási" kudarcon, akkor biztos lenyűgöz majd az Om-módszert alkalmazó apuka villámgyors sikere, akinek a videója már bejárta az egész világot.

Daniel Eisenmann, motivációs előadó és frissensült apuka trükkje egyszerű, de nagyszerű. Ahogy azt videójában is bemutatta, lánya, Divina sírása gyakorlatilag pillanatok alatt abbamarad.
Nem csoda, hogy a felvételt már több mint hárommillióan látták alig pár hónap leforgása alatt. Eisenmann az Om kántálás technikáját vetette be Divina lenyugtatására, melynek lényege a hang és a rezgés együttes, babára gyakorolt hatása. A buddhizmusban a kántálás a tudat meditációra történő felkészítésének hagyományos módja, így nem véletlen, hogy a másodpercekkel korábban még ordító baba egy egészen más, békésebb állapotba kerül.
Az Om az egyik legerősebbnek tartott mantra, szanszkrit eredetű szó és a buddhisták szerint az életnek azt a szikráját jelenti, ami a fizikai életbe zárt isteni rész. Szakértők szerint ráadásul az sem mindegy, hogy ejtjük ki az Om szót, hisz minden mód másként hat az aurára.
A hinduizmus hagyományában is az "Aum" a legfontosabb alap- vagy gyökérmantra, de nagy népszerűségnek örvend a meditálók körében is, mivel - a hagyomány szerint - ismételgetése lenyugtatja az elmét, a testet energiával tölti fel, segít kiszakadni az érzékek világából, és erősíti az elmélyülést. Ezen a módon, a megfelelő légzésirányítással és az "Om hang" használatával különböző transzállapotok érhetőek el.
Szóval ha legközelebb semmi nem segít, érdemes lehet ezt is kipróbálni.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Szülés utáni megpróbáltatások

Gátseb, aranyér, császáros seb

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések