Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az 5+1 legfontosabb hozzátáplálási alapelvMit javasol a gyerekorvos?

Szerző: Babaszoba.hu

2013. október 26.

Forrás: HáziPatika.com

A Mami Gyógyít blog szerzői szerint a kisbabák hozzátáplálásánál van öt alapszabály, melyeket mindenképpen érdemes betartani.

Ha kizárólag szopik a kisbabád, akkor 6 hónapos koráig próbáld ezt fenntartani. Ráérsz utána bevezetni a dolgokat, nem marad le semmiről a babád - írja a Mami Gyógyít blog szerzője.

Ha szopik és egyben tápszeres a kisbabád, vagy csak tápszeres, akkor már a betöltött 4. hónap körül (pár nappal inkább utána) próbálkozhatsz az első idegen ízzel, ami lehet például almalé.
Egyenként vezesd be az új ételeket, 3-5 nap elteltével, egyiket a másik után. Erre azért van szükség, mert 3-5 nap alatt derül ki, hogy jól viseli- e az adott ételt a kisbabád - javasolja a blogger.

Mindig nappal, lehetőleg délelőtt add az új ételt a babádnak. Nappal könnyebb rájönni, hogy van-e tőle valamilyen panasza.


Először levet adj, majd pépet, és még később a puha, kis darabos ételeket: 6 hónapos kor alatt csak leveket és pépet vagy pürét adj!

Ha kíváncsi vagy további jó tanácsokra, illetve a legelső, egyben legfontosabb szabályra, kattints a Mami Gyógyít blogra!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések