Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Apró jelmezekbe öltöztették a koraszülött babákat Halloweenre. De miért?

Szerző: Babaszoba.hu

2021. november 2.

Forrás: babaszoba.hu

Erősen vitatható dolog, ha újszülöttel mókáznak a szülészeten, ha koraszülöttekkel, az meg főleg! Egyesek szerint imádnivaló, mások szerint ízléstelen.

A floridai Tallahassee Memorial HealthCare klinika koraszülött osztályának ápolói elmondásuk szerint mindig mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ünnepeket különlegessé tegyék a családok számára. Nemrégiben például jelmezbe öltöztették kis pácienseiket Halloween alkalmából, majd egy Facebook-bejegyzésben osztották meg a róluk készült fotókat. Azt írták: "Nem fogjátok elhinni, milyen aranyosak a korababáink az ünnepen! Ez az egyik kedvenc hagyományunk, idén sem hagytuk el" - tették hozzá a Parents.com-nak.
A babák közt láthatunk PacMan-t, McDonald's sült krumplit, UPS-sofőrt, Olafot a Frozenből. De van itt Yoda mester, Némo, Szörny Rt. és a Hihetetlen család egy tagja is.
Bejegyzésében a Tallahassee Memorial HealthCare elismerte a csapat erőfeszítéseit, amiért "az ápoláson túl is mindent megtesz azért, hogy különlegessé tegye az ünnepeket az érintett családjaink számára". Mint írták, az éjszakás ápolók készítették el a jelmezeket, és a nappalosok adták rá a babákra. "Ezeket a babákat speciális körülmények közt gondozzuk, és szakképzett ápolócsapatunk a hét minden napján, 24 órában felügyeli őket" - tették hozzá.
A Facebook-felhasználók többsége szerette az ötletet, és megdicsérték az ápolókat szórakoztató ötletükért - és persze a rászoruló babák kezeléséért.
"Ez csodás! Köszönjük az egészségügyi dolgozóknak, akik ilyen figyelemre méltó munkát végeznek a kicsik gondozásában" - írta egyikük.
"Ezek az orvosok, ápolónők és személyzet a legjobb emberek közé tartoznak, akikkel valaha találkoztam" - jegyezte meg valaki más. "Köszönjük nektek azt a számtalan órát és szeretetet, amit a gyermekeink gondozásába fektettek."
Amellett, hogy a szakmai munkájuk valóban elismerésre méltó, az azért kérdéses, hogy egy ilyen beöltöztetés mennyire szolgálja a picik érdekét. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ők nem véletlen szorulnak ápolásra, életük első pár hónapjában nagyon kiszolgáltatottak. Nem beszélve arról, hogy fejlődésük szempontjából ilyenkor a legjobb az anyával való testkontaktus és a nyugalom a kicsinek. Ebbe belegondolva nem mindenki találja ízlésesnek és helyénvalónak, ha - úgymond - bohócot csinálnak belőlük, miközben ők nem is tiltakozhatnak. Még akkor is kétséges a dolog etikussága, megítélése, ha vélhetően a szülők mind beleegyeztek előzetesen a dologba.
Ami elsőre cukinak tűnik, jobban átgondolva talán mégsem az...
Az összes képet ITT tudod megnézni.
 
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések