Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Anyaszégyenítés: az anyák nagy része megkapja, hogy rossz anya

Szerző: Babaszoba.hu

2017. június 22. | Frissítve: 2019. január 5.

Forrás: Medipress

Tízből hat amerikai anya megkapta már, hogy nem jól gondozza, neveli gyerekét. Az angol szakirodalom ezt "mommy-shaming"-nek, "anyaszégyenítésnek" nevezi.

Anyaszégyenítés: az anyák nagy része megkapja, hogy rossz anya

Az anyaszégyenítés igen gyakran híres emberekkel történik, és ezek az esetek általában nagy publicitást kapnak. Reese Witherspoon például nemrég azért kapta meg a "rossz anya" bélyeget, mert fahéjas csigát adott kislányának, Coco Rocha modellt pedig amiatt szégyenítették mert, mert anyatej helyett tápszert ad a babának.
A University of Michigan egész országra kiterjedő, 475 nőt kérdező felméréséből kiderült, hogy az 5 éven aluli gyerekek édesanyának többsége ismeri a problémát, mivel maga is megkapta, hogy rossz anya, különféle - gyakran kényszerű - döntései miatt.
A főbb területek, amelyek mentén az anyákat rugdossák, a következők: fegyelmezés (70 százalék), étkezés és táplálás (52 százalék), szoptatás vs. tápszer (39 százalék), biztonsági kérdések (20 százalék) és gyerekgondozás (16 százalék).
A kritika jelentős része az anya saját szüleitől érkezik (37 százalék), a házastárs vagy a gyerek másik szülőjétől (36 százalék) és a rokonoktól (31 százalék).
Az anyák szerint a barátaik és az idegen anyák ennél jóval ritkábban kritizálják őket, de 10-ből 4 anya a bántás következtében teljesen elbizonytalanodik, sőt: igen gyakran szorong is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések