Baba

Állatról nevezné el gyermekét az anya, de az apa hallani sem akar róla

Kinek van igaza ebben a helyzetben?
2022. Június 30.
Kép: Tetra Images/Getty Images

Az apa a Redditen mesélte el a történetét: Felesége Michelle a harmadik gyermeküket várja. A legtöbbször tökéletes köztük a harmónia, ám a mostani névválasztás komoly feszültséget okoz.

Van ugyanis egy hagyományuk, miszerint a fiú neveket az apa, a lányneveket pedig az anya választhatja ki. Eddig 2 fiúk született, így mindig az apa javasolt nevet. A harmadik gyerekük azonban lány lesz, így a feleségé a döntés. A hagyomány bevezetésekor abban is megállapodtak, hogy a másik félnek van vétójoga, ha nagyon nem tetszene neki a név. Most a nő mégis megharagudott, hogy a férje megvétózta az ötletét.

Az asszony ugyanis egy nem mindennapi nevet választott, Koalának szeretné elnevezni a lányukat. Az apa elmondta, hogy bár semmi baja a koalákkal, nagyon aranyos állatnak tartja őket, de nem tartja jó ötletnek, róluk elnevezni a gyereküket, mert fél, hogy esetleg csúfolnák miatta, vagy később a munka világában nem vennék eléggé komolyan.

A nő egyelőre nem bizonyult megértőnek, hanem megsértődött, mert szerinte a férje semmibe veszi a döntéseit – Írja a Mirror.

Ami azt illeti, a férj bajban lenne, ha Magyarországon élne. Nálunk ugyanis viszonylag sok olyan keresztnév adható a gyermeknek, amelyet a természet, különösen egy állatfaj inspirált. Ilyen például: a Gerle, az Illangó, a Holló és a Sólyom is.