Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Alábecsüljük, hogy mennyit eszünk

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 12.

Forrás: Medipress

Egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriát fogyaszt el - legalábbis ha hiszünk a korábbi felméréseknek. Sokan ugyanis gyakran maguk előtt is tagadják, mennyit esznek ténylegesen, és a nap végére akár 50 százalékkal is alábecsülik kalóriabevitelüket.

Alábecsüljük, hogy mennyit eszünk

A legtöbb ember nincs tisztában azzal, mennyit is eszik: a legtöbb felmérés szerint 2000 kalória az, ami a hivatalos becslés, de a valóság szerint a többség 3000 kalória körüli élelmiszeradagot vesz naponta magához.
A brit Behavioural Insights Team (BIT) arra volt kíváncsi, hogy vajon a kalóriabevitel hivatalos statisztikája hogyan változott az elmúlt évtizedekben: mi az oka annak, hogy papíron csökkent a kalóriabevitel, míg a valóságban egyre több a túlsúlyos ember.
Kiderült, hogy a probléma kulcsa abban rejlik, hogy a legtöbb ember saját magának sem vallja be pontosan, hogy mennyit is eszik valójában. Emellett az is a képlet része, hogy egyre többen nassolnak valamit útközben, ami még inkább megnehezíti a tényleges kalóriabevitel számontartását.
Az új felmérés egyértelműen kimondja, hogy ha az emberek valóban annyit ennének, amennyit állítanak magukról, már mindenki fogyna, nem pedig hízna. Ugyanakkor az is világos, hogy a mozgásszegény életmód önmagában nem lehet az oka a tömeges elhízásoknak.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések