Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Aki korábban kezd járni, annak a csontja is erősebb lesz

Szerző: Babaszoba.hu

2016. május 19.

Forrás: Medipress

A Journal of Bone and Mineral Research című szaklapban publikált kutatás szerint a kisgyerekeknél a mozgásnak ezek a formái megerősítik a csontozatot, mivel hatásukra azok szélesebbek és vastagabbak lesznek.

Aki korábban kezd járni, annak a csontja is erősebb lesz

A Manchesteri Egyetem és a Bristoli Egyetem munkatársai arra a kérdésre keresték a választ, hogy vajon mely csoportoknak van a legnagyobb esélyük a későbbi csontritkulásra, ezért ennek feltérképezése érdekében először a 18 hónapos gyerekeket vizsgálták.
A korán járni és ugrálni kezdő gyerek megfigyelésekor felfedezték, hogy az izomzatuk erősebbnek bizonyult, illetve kiderült az is, hogy a 17 évesek csontjának erőssége nagyban függ az izomtömegtől is.
"Minden jel arra mutat, hogy a korai aktivitással magyarázhatók ezek a különbségek, amelynek hatására az izomzat megerősödik, és a csontsűrűség is nagyobb lesz. Ez utóbbi egy életen át tartó pozitív hatás, hiszen így a csontritkulás esélye is kisebb" - fogalmazott a kutatást vezető Dr. Alex Ireland.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Kevesebb köhécselés idén ősszel?

Levegőtisztítót teszteltünk!

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák