Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Akár 35 ezer euróra is perelhetik szüleiket

Szerző: Babaszoba.hu

2016. május 10.

Forrás: babaszoba.hu

Bármennyire is cukik a gyerekek és a szülők szívesen büszkélkednek velük, nem biztos, hogy amikor felnőnek örülni fognak annak, hogy tele van cuki fotóikkal a Facebook.

Akár 35 ezer euróra is perelhetik szüleiket

A magánszférát szigorúan védő franciáknál máris arra figyelmeztetik a szülőket, hogy a gyermek engedélye nélkül közzétett bensőséges fotók után akár 14 millió forintos (35 ezer euró) bírságot és egy év börtönt is kaphatnak - írja az Index.
Egy tavalyi tanulmány szerint a brit szülők átlagosan 200 képet posztolnak a gyerekeikről évente. A közösségi oldalakra kitett fotók hosszú távú hatását egyelőre kevéssé lehet megjósolni, de az valószínűsíthető, hogy felnőttként elég kínosak lesznek a közzétett gyerekkori fotók. Nem biztos, hogy annak a nyilvánosságnak a gyerek is örülni fog később, amit a szüleik jelen pillanatban cukinak tartanak. Szakértők szerint a szülőknek nem illene addig képeket közzétenni, amíg a gyermek még nem akkora, hogy ezt maga tudja eldönteni. Azt sem árt tudnia a szülőknek, hogy ami egyszer felkerült az internetre, az ott is marad és akárkihez eljuthat.

Emellett súlyos biztonsági aggályok is felmerülnek: könnyebb lesz ellopni annak a személyazonosságát, akiről rengeteg információt közölnek a szüleik.

A szülő mások által publikált kép leszedését is kérheti a Facebooktól, ha az a 13 évnél fiatalabb gyermekéről készült. A 14 éves gyermekek pedig már maguk is kérhetik a róluk készült fotók eltávolítását.
(forrás: Index)

Kapcsolódó cikkeink:
 • 5 kép, amit soha ne tegyél fel a Facebookra a gyerekedről
 • Ezért osztanak meg egyesek minden infót magukról a Facebookon
 • Facebookon közvetítette a szülését

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Nyugodt alvás = boldog baba (X)

  Ki gondolná, hogy a kiságyban édesen szuszogó csemetéje valójában aktív éjszakai életet él? Nem az óránként felébredő, ciciért kiáltó babáról van szó, és nem is a nagyobbacska ágyrajárókról.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések