Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Akár 35 ezer euróra is perelhetik szüleiket

Szerző: Babaszoba.hu

2016. május 10.

Forrás: babaszoba.hu

Bármennyire is cukik a gyerekek és a szülők szívesen büszkélkednek velük, nem biztos, hogy amikor felnőnek örülni fognak annak, hogy tele van cuki fotóikkal a Facebook.

Akár 35 ezer euróra is perelhetik szüleiket

A magánszférát szigorúan védő franciáknál máris arra figyelmeztetik a szülőket, hogy a gyermek engedélye nélkül közzétett bensőséges fotók után akár 14 millió forintos (35 ezer euró) bírságot és egy év börtönt is kaphatnak - írja az Index.
Egy tavalyi tanulmány szerint a brit szülők átlagosan 200 képet posztolnak a gyerekeikről évente. A közösségi oldalakra kitett fotók hosszú távú hatását egyelőre kevéssé lehet megjósolni, de az valószínűsíthető, hogy felnőttként elég kínosak lesznek a közzétett gyerekkori fotók. Nem biztos, hogy annak a nyilvánosságnak a gyerek is örülni fog később, amit a szüleik jelen pillanatban cukinak tartanak. Szakértők szerint a szülőknek nem illene addig képeket közzétenni, amíg a gyermek még nem akkora, hogy ezt maga tudja eldönteni. Azt sem árt tudnia a szülőknek, hogy ami egyszer felkerült az internetre, az ott is marad és akárkihez eljuthat.

Emellett súlyos biztonsági aggályok is felmerülnek: könnyebb lesz ellopni annak a személyazonosságát, akiről rengeteg információt közölnek a szüleik.

A szülő mások által publikált kép leszedését is kérheti a Facebooktól, ha az a 13 évnél fiatalabb gyermekéről készült. A 14 éves gyermekek pedig már maguk is kérhetik a róluk készült fotók eltávolítását.
(forrás: Index)

Kapcsolódó cikkeink:
 • 5 kép, amit soha ne tegyél fel a Facebookra a gyerekedről
 • Ezért osztanak meg egyesek minden infót magukról a Facebookon
 • Facebookon közvetítette a szülését

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  A nők 80 százaléka tapasztalt már szexuális zaklatást nyilvános helyeken (X)

  Az utcai zaklatás egy olyan dolog, ami bármilyen szexuális irányultságú, kultúrájú és hitű nőt és férfit lealacsonyít, ami azt eredményezi, hogy megkérdőjelezik saját tapasztalataikat.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések