Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ajándék a totyogónakMit kapjon karácsonyra? (1-3 évesek)

Szerző: Sződy Judit

2012. december 11.

Forrás: babaszoba.hu

Nagyon izgalmas korosztály, mindennek az elején jár, de mindent nagyon akar. Ő, egyedül. Segítsünk, hogy sikerüljön.

Legális firkálás


Nemrég olvashattál a babaszobán arról, hogy minden gyerekben lakozik egy garffitis, a szülő feladata, hogy megfelelő mederbe terelgesse. A tompa hegyű, bárhonnan (a gyerekről is) könnyen lemosható nyomot hagyó filctollkészlet nagyon jó megoldást jelent a kis művész kibontakoztatására. A vastag filctoll jól megmarkolható, a sok szín biztosan lázba hozza a gyereket. Bármilyen biztonságos, azért maradj a közelében, amikor használja. Sőt! Rajzolj te is. Ha csak katicabogarat tudsz rajzolni, akkor azt. Imádni fogja!

Ugrá-ló


Megdöbbentő felfedezést tettem nemrég, amikor a Babák - az első év című filmet újra megnéztem (soha sem elég). Valószínűleg a bűvös kocka után a legelterjedtebb játék a világon az ugráló gumilovacska (zsiráf, boci, csacsi). A filmben feltűnik a jószág Japánban és Mongóliában, és nekünk is ott áll a garázsban, pedig már évek óta nem használjuk. A gyerekek imádják, mert igazából lehet rajta lovagolni, ugrálni, nem esnek le róla könnyen. A szülők meg azért szeretik, mert a gyerek nem jut olyan messzire vele egy pillanat alatt, mint egy kismotorral, mégis rettentően jól mulat.

Lapozzatok, nevessetek!


Minden gyerek (és szülő) szereti az olyan könyveket, ami titkokat rejt, nem csak olvasni, nézegetni, de játszani is lehet vele. Ilyen Júlia Donaldson sorozata. A róka reggel óta nem találja zokniját. Lapozgatás közben kinyithatjátok együtt a kis ablakokat, és segíthettek neki megkeresni, ne fázzon a lába, és ne legyen ilyen szomorú. Egy másik könyvben a mackó levelet ír, a majom pedig elkeveredik mamájától. Minden oldal meglepetést rejt. Kutassatok együtt!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések