Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Aggódsz a gyermeked súlya miatt? Adj neki tojást!

Szerző: Pataki Gabriella

2017. június 8. | Frissítve: 2018. június 8.

Forrás: babaszoba.hu

Főtt tojás vagy buggyantott? Vagy inkább a rántotta a nagy kedvenc? Bárhogyan is készíted el a tojást, egy biztos: ha tojással kínálod a kisbabádat, tápláló ételt adsz neki.

Adj neki tojást!


Egy új tanulmány szerint a tojás elősegíti kisbabád fejlődését, megfelelő gyarapodását és növekedését.
Ha aggódsz, hogy a kisbabád nem gyarapodik megfelelő ütemben, vezesd be az étrendjébe a tojást és mindennap adj neki egyet - írja a Medical News Today . A kutatók 6-9 hós kisbabákat figyeltek fél éven keresztül. Azok a babák, akik naponta egy tojást megettek, jobban gyarapodtak, mint azok a társaik, akik nem. Az elmaradt növekedés esélyét 47%-kal, az alultápláltság esélyét 74%-kal csökkentette napi egy tojás fogyasztása. Ha úgy látod, nem fejlődik megfelelő mértékben a kisbabád, érdemes nagyobb hangsúlyt fektetned a tojásfogyasztásra.
A tojás egy szuper étel, megfizethető és mindenki számára hozzáférhető az egész világon. Kiváló tápanyagforrás, elősegíti a kisgyerekek fejlődését és növekedését. A tojást a nemzetközi ajánlások szerint 6 hónapos kor után már be lehet vezetni a kicsi étrendjébe, arra azonban fontos odafigyelni, hogy mind a sárgája, mind a fehérje szilárd állapotú legyen, akár sütve, akár főve adod a kisbabádnak.
A tojás az - elsősorban fejlődő országokban élő - alultáplált babák és kisgyerekek számára létfontosságú étel, hiszen olyan tápanyagokkal van tele, melyekre minden kicsinek szüksége van. A tojás A-vitamint, B-vitamint, D-vitamint, jódot, szelént, foszfort és omega-3-at is tartalmaz. A tojás a kiegyensúlyozott, változatos és egészséges étrend elengedhetetlen része. Ti mennyit fogyasztotok belőle?
Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések