Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Adventi koszorú szárított naranccsal

Szerző: Babaszoba.hu

2011. december 16.

Forrás: babaszoba.hu

Vidám és ötletes.

Hozzávalók:- szalma koszorúalap
- tartós örökzöld (megmondom őszintén, nem vagyok botanikus, ez biztosan nem sima fenyőág, de nekem tavaly is nagyon sokáig kitartott!)
- ragasztópisztoly vagy virágkötöző drót (a drótból nagyjából 5 centis darabokat vágtam fogóval, és kis kampókat hajtogattam belőlük)
- egy nagy grépfrút vagy narancs, vagy készen vásárolt szárítottgyümölcs-szeletek
- 8 fahéjrúd
- piros rafia kötözőszalag
- 2 méter díszes karácsonyi szalag (ebben a fajtában gyenge drót van a szélekben, így könnyebb szép masnit hajtogatni belőlük)
- 4 gyertya, az enyém még illatos is! :)
- 4 gyertyatalp

Elkészítés:


Úgy kezdtem a koszorúmat, hogy pici drótkampókkal az alaphoz erősítettem a fenyőágakat. Ragasztópisztollyal is lehet helyettesíteni, de így könnyebb leszedni az elszáradt ágakat a koszorúról, ha jövőre is fel szeretnénk használni az alapot. A gyümölcskarikákat már két nappal előtte elkészítettem. Piros koszorúhoz szerintem a pink grépfrút a legszebb, de ez egyéni elbírálás kérdése. Felszeleteltem a gyümölcsöt, a négy legnagyobb karikát kiválasztottam (a kisebbek a többi díszbe mentek), én konvektoron szárítottam meg őket, de lehet langyos sütőbe is rakni, a lényeg, hogy nagyon oda kell figyelni, nehogy odaégjenek! Kettesével keresztben összekötöztem a piros rafiával a fahéjrudakat, majd szintén egy drótkampóval átdöftem a grépfrútszeleteket, és a koszorúba szurkáltam őket. A szalagokból masnikat kötöttem, a közepükön lévő görcsöt egy plusz darab szalaggal takartam el. A masnikat a szélükön egyenként a gyertyatalpakra tűztem. A gyertyatalp felső tüskéjét felforrósítottam, és úgy szúrtam rá a gyertyát, mert ha hidegen próbálkozik vele az ember, előfordulhat, hogy szétreped a gyertya alja. Így a gyertyák fogják oda a szalagokat. :) A legvégén szimmetrikusan elrendeztem a koszorún a gyertyákat is. Kész a koszorú. Képet sajnos már csak úgy tudtam feltenni, hogy két gyertyát már meggyújtottam rajta, de remélem, még így is tetszik!

Tetszik ez a koszorú? Nyomj egy "lájk"-ot itt, hogy a készítője megnyerhesse a MosolyMűhey főnyereményét!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések